U dobro popunjenoj Maloj dvorani ŠC Gripe odigrana je u subotu navečer prvenstvena humanitarna utakmica 9. kola 1. HRL-žene između ŽRK-a Split 2010 i ŽRK-a Osijek.

U derbiju začelja, ekipa Osijeka, koja dosada nije imala niti boda, potpuno neočekivano je deklasirala ekipu Split 2010, kojoj je i ove godine, kao i prethodnih, najbitnije sačuvati prvoligaški status.

No, ako je suditi po ovoj utakmici, u kojoj je mlada ekipa ŽRK-a Split 2010 pokazala vrlo malo, za opstanak će se trebati itekako pomučiti. Naime, nakon početka utakmice, gošće su odmah povele, i vodile sve do 24. minute, kada su Splićanke uspjele izjednačiti i povesti 7:6. Na odmor se otišlo s rezultatom 11:9 za domaći sastav.

No, u nastavku, cure iz Osijeka, koje su imalo vrlo tanku klupu, pa su vrlo malo mijenjale, pokazale su se usprkos tome dosta motiviranije, brže i borbenije. Vrlo brzo su izjednačile i otišle na 12:16. Osječanke vodstvo nisu ispuštale do kraja, a utakmicu zaključile pobjedom 19:21. Najraspoloženija je bila Mirta Špoljarić sa 7 pogodaka, dok je Ivana Zim postigla 5 golova. U ekipi ŽRK-a Split 2010 Venera Surjan je dala 5 golova (većinu iz penala), a Lucija Ercegović 4 pogotka, no sve je to bilo nedovoljno da bi ekipa koju vodi Željko Čagalj napravila išta više od osmog poraza (uz tek jednu pobjedu).

Najbolja iz ekipe ŽRK-a Split bila je Nina Cvitanović, koja zbog ozljede nije igrala, ali je kao studentica Visoke škole Aspira, zajedno sa svojim kolegama organizirala projekt suradnje s Centrom za autizam Split.

U to su projektu studenti Aspire prikupljali donacije za polaznike Centra. U poluvremenu utakmice između ŽRK-a Split 2010 i Osijeka članice ŽRK-a Split su podijelile pripremljene darove, prikupljene zahvaljujući brojnim lokalnim donatorima.

Zbog ove akcije, koja je bila najavljena, mnogi su se gledatelji pridružili na utakmici i svojim dolaskom podržali humanitarnu akciju!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime