Božinović otkrio što će se poduzimati u slučaju pojave novih žarišta

Najavio je uvođenje posebnih mjera na mogućim lokacijama žarišta

Ministar Davor Božinović

U slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom će se području poduzimati posebne mjere, najavio je u petak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za posjeta Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku.


Božinović je korisnicima Doma poručio kako će Stožer i epidemiolozi i nadalje pratiti epidemiološku situaciju te u slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom području i poduzimati posebne mjere.

U drugim sredinama, kako je kazao, i nadalje su na snazi propisane mjere zaštite.

U ime stručnjaka i članova Stožera ministar je discipliniranim korisnicima Doma isporučio pozdrave i želje da ustraju.

U borbi protiv koronakrize Vlada potvrdila skrb o zdravlju starijih

“I u vrijeme borbe protiv koronakrize naša je Vlada potvrdila kako skrbi o zdravlju starijih osoba, a to će raditi i nadalje”, rekao je Božinović.

Za sisački Dom za starije i nemoćne osobe rekao je kako je jedan od najbolje organiziranih u Hrvatskoj što se, tvrdi, najbolje potvrdilo za pandemije koronavirusa.


Posjetio je Dom, ali je s korisnicima razgovarao posredstvom tableta, sjedeći ispred Doma.

Dolaskom u pratnji dožupana Ivana Celjaka dočekala ga je ravnateljica Doma Ružica Čakširan, koja ga je upoznala s organizacijom zaštite u vrijeme koronakrize.Inače, u tom domu, gdje je 240 korisnika, nije zabilježen nijedan slučaj zaraze. Zasluga je to osamdesetak zaposlenika Doma koji su na vrijeme poduzeli sve nužne mjere, ali i korisnika koji su ih dosljedno provodili.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime