22-godišnji napadač jutros je ispred vlade pokušao ubiti policajca koji je čuvao ulaz u zgradu. Policajac je teško ranjen prebačen u KBC Sestre milosrdnice, a počinitelj je pobjegao i zatim počinio samoubojstvo.

Ministar Davor Božinović gostujući u Dnevniku HRT-a rekao je da je u ovom trenutku neozbiljno govoriti o motivima s obzirom na to da su sve istražne radnje u tijeku.

Upitan kako je napadač uspio pobjeći policajcima, kazao je: “Napadač je bio u prednosti. Nitko nije mogao očekivati da će se dogoditi što će se dogoditi, dvojica policajaca bila su udaljena od njega. Sigurno je da su se sve policijske snage angažirale na hvatanju počinitelja.”

Restrikcije na Markovu trgu?

Na pitanje hoće li doći do određenih restrikcija kretanja na Markovu trgu rekao je da su nakon nedavnih događanja napravili tri elaborata različitih setova mjera koje se mogu primijeniti i da će se nakon današnjeg dana ići u smjeru određenih restrikcija.

“Ne bih izlazio s konkretnim zaključcima jer tu treba uključiti i vladu i sabor i Ustavni sud, a tamo je i vjerski objekt. To je dio Zagreba koji je prepoznatljiv i gdje turisti žele doći”, rekao je te dodao da se slaže da državne institucije treba zaštititi.

Dodao je da je jedna od opcija i potpuno zatvaranje Markova trga.Komentirao je govor mržnje na društvenim mrežama te veličanje napadača.

“Na portalima će urednici odgovarati za sadržaj komentara na tim portalima, to će regulirati novi zakon”, kazao je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime