U posljednja 24 sata zabilježena su 542 nova slučaja zaraze virusom, što je rekordan broj od početka epidemije u Hrvatskoj.

Zbog rušenja rekorda u Vladi je održan sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Plenkovićem. Nakon toga, održan je i sastanak Nacionalnog stožera sa Stožerom Grada Zagreba.

Ministar Božinović izjavio je nakon sastanka kako se epidemiološko stanje pogoršava.

– Poduzimamo sve kako bi se organizacijski prilagodili izazovima i u tom smislu nam je Grad Zagreb od iznimnog značaja. Razgovarali smo i o mjerama koje će područni uredi, vijeća gradske četvrti predlagati Nacionalnom stožeru, tako da nastavljamo s radom. Gradski stožer se sutra sastaje s Vijećima gradskih četvrti, a zbog prijevoza uslijed Dana Svih Svetih – kazao je ministar.

– Predstoje nam veliki izazovi zbog okupljanja, a izazov je i blagdan Svih Svetih. Sutra je sastanak na kojem ćemo vidjeti kako organizirati prijevoz zbog blagdana – rečeno je nakon sastanka.

Ministar Božinović ne isključuje mjere po kvartovima uslijed pogoršanja epidemiološkog stanja u Zagrebu, prenosi Dnevnik.hr.– Ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba donosit ćemo mjere koje će biti usmjerene lokalno – kazao je.

– Postoje mjere koje će se primjenjivati u Gradu Zagrebu, a koje su nacionalnog karaktera i idućeg tjedna ćemo vas informirati. Učinit ćemo sve da ne bude novog lockdowna, gospodarstvo mora ići dalje, djeca trebaju ići u školu – dodao je.

Sastanak s premijerom

Nakon sastanka u Vladi, ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da se pripremaju odluke o ograničavanju javnih okupljanja i nošenju maski u svim zatvorenim prostorima.

– Učinit ćemo sve da izbjegnemo karantenu i lockdown – izjavio je nakon sastanka ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

U Zagrebu je danas zabilježeno rekordnih 126 novooboljelih.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime