BOŽIĆNO ČUDO U KAŠTELIMA Djed Mraz i vilenjaci stigli kočijom i dijelili poklone

Pogledajte kakva je božićna atmosfera vladala u KaštelimaMnogi su se pitali što se u nedjelju popodne u Kaštelima događa dok su gledali kočiju kako s Djedom Mrazom i njegovim vilenjacima prolazi mjestom.

Na oduševljenje svih građana, Djed Mraz je iz kočije darivao djecu bombonima. A mi smo doznali tko stoji iza ovog lijepog događaja.

Malo sreće u tmurnim vremenima

Naime, pozadinu svega nam je ispričao vlasnik OPG Kapov Frane Kapov, koji ujedno posjeduje ovu već svima dobro poznatu “Vinsku kočiju”.

– Svake godine o svom trošku počastimo ljude i razveselimo djecu. Ove godine je dosta skromno s obzirom na situaciju koja vlada zbog koronavirusa. Prošli smo kroz Kaštela i dijelili djeci bombone, da ih obradujemo u ova tmurna vremena – kaže Frane.

Frane nam je otkrio kako se zbog nedostatka turizma kočija slabo iznajmljuje. Eventualno za vjenčanja.

– Bez obzira što turizma nema, konj i kočija se i dalje održavaju. Jedina prigoda kada je uspijemo iznajmiti su vjenčanja – otkriva Kapov.

Na kraju je otkrio novogodišnju želju.

– Želim da napokon ovo sve prođe i počnemo živjeti normalno, da se vratimo na staro ako Bog da – poželio je Frane.

Originalna ideja

Radi se o 120 godina staroj kočiji koja je obnovljena prije nekoliko godina. Ovaj tip kočije se naziva “vis a vis” ili još poznatijim nazivom “viktorija”.

„Vinska kočija“ projekt je koji su osmislile i realizirale vrijedne ruke obitelji Kapov, ŽivkaFraneMileneAntonije i ostalih članova, a koja za cilj ima, kroz ugodnu vožnju starom kočijom s konjima kroz sva Kaštela i šire, gostima pružiti nesvakidašnji povijesni i gurmanski ili slavljenički užitak.

Stoga, ako vam ponestane originalnih ideja kada je u pitanju organizacija rođendana, vjenčanja ili sličnih evenata, uvijek se možete osloniti na “Vinsku kočiju”.

A kakva je božićna atmosfera vladala u Kaštelima u nedjelju, donosimo u videu.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
31
Haha
6
Hagić
5
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
3
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime