Bosanci sve više ljetuju u Crnoj Gori i Turskoj: “Kad ti Hrvati prodavaju muda pod bubrege”

Bosancima i Hercegovcima Hrvatska je postala preskupa, pa se tako odlučuju na Albaniju, Crnu Goru i Tursku

Sudeći po anketi portala source.ba, za mnoge građane Bosne i Hercegovine, ljetovanje u Hrvatskoj je preskupo.


Uz tekst pod naslovom “Kada ti Hrvati prodaju mu** pod bubrege: sat parkinga 10 eura, apartmani oko 50 eura, obični jeftini obrok 15 eura”,napisali su kako je Hrvatska ušavši u Europsku uniju postala znatno skuplja za ljetovanje, te kako Bosanci i Hercegovci sve češće biraju Crnu Gori i Tursku kao svoju ljetnu destinaciju.

Kako države EU propisuju određeni iznos koji morate imati prilikom ulaska u državu, napominju da se u Hrvatskoj taj iznos kreće između 35 i 70 eura. No, dodaju i kako dosad nisu zabilježeni ozbiljniji slučajevi provjere novca na graničnim prijelazima kad je u pitanju Hrvatska.

– Kada su u pitanju aranžmani, cijene u Hrvatskoj u ovom periodu su zaista visoke, a posebno se to odnosi na neke od najatraktivnijih destinacija u Hrvatskoj. U Dubrovniku ćete, primjera radi, parking u nultoj zoni grada po satu plaćati 75 kuna, što je oko 20 KM. Cijena parkinga u nultoj zoni po satu donedavno je iznosila 40 kuna, ali je prije par dana povećana na vrtoglavih 75 kuna, što je ipak previše- navodi Source.ba

Iz gotovo svih turističkih agencija u BiH poručuju kako su Turska, Albanija i Crna Gora postale mnogo popularnije destinacije od Hrvatske, zbog visokih cijena smještaja i hrane u Hrvatskoj.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0