Poljska će zabraniti letove iz 46 zemalja od 2. rujna, a među pogođenima nalazi se i Hrvatska, stoji u nacrtu zakona objavljenom u četvrtak, dok se zemlja bori s porastom broja zaraženih koronavirusom. Ta je odluka dio ciljanih mjera poljske vlade koja ovaj puta pokušava obuzdati virus bez potpune karantene, piše Dulist.

– Zbog prijetnje širenja zaraze virusom SARS CoV-2, nužno je provesti pravo na uvođenje zabrane letenja kako bi se smanjila na najmanju moguću mjeru prijetnja javnom zdravlju – kaže se u uredbi.

Poljska je zatvorila granice i ukinula sve letove u ožujku kako bi spriječila širenje koronavirusa. Postupno je olakšavala restrikcije, te u svibnju otvarala trgovačke centre, hotele i restorane. Poljska nacionalna kompanija PLL LOT obnovila je međunarodne letove 1. srpnja, gotovo četiri mjeseca nakon što ih je suspendirala. Među zemljama koje će biti pogođene zabranom letova su uz Hrvatsku i Francuska, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska, SAD, Izrael, Meksiko i Brazil. Poljska je od početka pandemije imala 64.689 slučaja koronavirusa i 2010 smrtnih slučajeva, piše Dulist.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime