Bogat program u Sinju: Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak

Ovim originalnim gastro događajem želi se svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu sinjskih tradicionalnih uskrsnih jela i običaja

U Sinju na Uskrsni ponedjeljak (2. travnja), Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, po drugi put organizira Uskrsni doručak na otvorenome.


Ova manifestacija započet će u 11 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca.

Ovim originalnom gastro događajem želi se svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu sinjskih tradicionalnih uskrsnih jela i običaja. Organizatori su za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica.

Za najmlađe sudionike pripremljen je prigodan zabavni program. Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, bit će upriličen i zabavni dio programa. Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjesmama Dječjeg i Mješovitog zbora grada Sinja te nastupu Splitskih solista. Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja i KUD Cetina.

“Posebno se zahvaljujemo Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, hotelu „Alkar“ , našoj najvećoj peradarskoj farmi “MOSTINI” i KUS-u Sinj, na podršci u ostvarivanju ove manifestacije” – ističu u TZ Grada Sinja.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0