Solinsko kulturno ljeto ušlo je u završni tjedan. U crkvi Gospe od otoka sutra će u 20:30 sati koncert održati Kvartet saksofona Luminae Muzičke akademije u Zagrebu u sastavu: Luka Norac (sopran saksofon), Nikola Smetko (alt saksofon), Marija Vukšić (tenor saksofon) i Ana Kovačić (bariton saksofon). Na programu su djela W. A. Mozarta, G. Piernéa i G. Gershwina.

U četvrtak u Galeriji Zvonimir u 20.30 je koncert ‘Tango Argentino’ u izvedbi Andree Jelavić (flauta) i Martine Jembrišak (harmonika) s djelima A. Piazzolle i G. Hermose.

U petak i subotu u Solinu se održava 3. Međunarodni festival puhačkih orkestara ‘Solin brass fest 2019.’ Uz glavnog organizatora Gradska glazba Zvonimir Solin sudjeluju Puhački orkestar Magán Zeneiskola Makó (Mađarska), Pihalni orkester Jesenice – Kranjska Gora (Slovenija) i Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije & Band s Queen Projectom.

Na Gospinom otoku se u nedjelju održava festival duhovne šansone Papa fest. Početak je u 20 sati, a sudjeluju vokalno-instrumentalni sastavi Papa Band, Andrijane, Agnus, Gloria, Santus Liborius, Damjan, Navjestitelji, Sv. Lovre, Servi Dei, Kušute i solist Vedran Vegar.

U ponedjeljak u crkvi Gospe od Otoka u 20 sati počinje koncert klapskih marijanskih i duhovnih pjesama ‘Zdrava si, Marijo’ na kojem sudjeluju Ženska klapa KUD-a Salona, ženska klapa Mirabela, ženska klapa Tamarin, Chorus Cantores, muška klapa Praska i muška klapa Delmati.

U Galeriji Zvonimir će se u utorak otvoriti 15. međunarodni festival karikature, koji je okupio veliki broj svjetskih karikaturista sa svih kontinenata, a u srijedu u 20 sati koncertom ‘Baštinske škrinje’ KUD-a Salona i KUD-a Putalj svečano će biti zatvoreno 24. Solinsko kulturno ljeto.Ulazi su slobodni.