Goran Marić, bivši ministar državne imovine, našao je novo radno mjesto – bit će savjetnik Uprave Hrvatskih cesta, doznaju Index Istrage. Radit će u Zagrebu na neodređeno vrijeme, probni rok mu je tri mjeseca. Hrvatske ceste dosad nisu imale savjetnika, što znači da je pred bivšim ministrom pionirski zadatak trasiranja savjetničkih putova u ovoj tvrtki u stopostotnom državnom vlasništvu.

Stručne kvalifikacije utvrđene kroz niz testiranja

“Ovim putem potvrđujemo kako je riječ o bivšem ministru državne imovine Goranu Mariću. Stručne kvalifikacije su utvrđene kroz niz testiranja koje provodimo, kao i pri svakom drugom postupku zapošljavanja. Isto tako, Hrvatske ceste nisu upoznate da postoji postupak koji bi na bilo kakav način kriminalizirao rad Gorana Marića kao bivšeg ministra, a spekulacije nisu dio evaluacijskog procesa. Goran Marić nije započeo s radom te će isto biti moguće po završetku svih formalnosti potrebnih za početak rada”, otkrile su Hrvatske ceste.

“Goran Marić odabran je u javno objavljenom natječaju za zapošljavanje, nakon što je zadovoljio formalne uvjete natječaja, kao prikladan kandidat temeljem vrednovanja svih relevantnih elemenata provedenog, složenog selekcijskog postupka, dakle rezultata pismenog ispita i strukturiranog intervjua, motivacije, znanja i kompetencija. Napominjemo kako se na natječaj javilo 6 kandidata od kojih je troje kandidata zadovoljavalo formalne uvjete natječaja i bili su pozvani u višu selekcijsku razinu, na koju se odazvao samo jedan kandidat”, kažu iz HC-a.

Što treba raditi savjetnik i zašto baš Marić? Opet odgovara HC:

“Za posao savjetnika, sukladno Katalogu radnih mjesta, između ostalog traže se stručna i integrirana znanja funkcionalnog područja: razvijanje strategije i davanje projekcija vezano za stručno područje, savjetuje o razvojnim projektima u funkcionalnom području ili potrebnim istraživanjima i investicijama, usklađuje zakonske zahtjeve i zahtjeve nadležnih tijela i zahtjeve Uprave Društva u stručnom području na način optimalan za Društvo, predstavlja Društvo u domaćim i međunarodnim asocijacijama, stručnim tijelima i organizacijama, trgovačkim društvima, agencijama vezanim uz stručno područje savjetovanja i po ovlaštenju, izrađuje prijedloge i rješenja u stručnom području temeljem analize problema, zakonskih obveza i dokumentacije Društva, sudjeluje u radu projektnih timova, savjetuje kod rješavanja ključnih pitanja, obavlja i ostale poslove na zahtjev Uprave društva. Temeljem svega navedenog posao bi obuhvaćao područje korporativnog upravljanja, praćenja ključnih pokazatelja izvedbe te upravljanja imovinom. Naime, korporativno upravljanje i uspostava sustava upravljanja imovinom jedan je od temeljnih zadataka proizašlih iz restrukturiranja cestovnog sektora koji se provodi sa Svjetskom bankom”, napisali su Indexu iz HC-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime