Bivši košarkaš Cedevite Jusuf Nurkić ispisao je povijest u NBA ligi! Ispunio je statističke rubrike na način na koji nijedan igrač u povijesti NBA lige do sada nije uspio. Prema službenoj statistici basketball-reference game findera, nitko u povijesti lige nije imao utakmicu s najmanje 20 poena, 20 skokova, te najmanje po pet asistencija, ukradenih lopti i blokada.

Nurkić je upisao 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, te po pet ukradenih lopti i blokada, piše Gol.hr.

Košarkaš koji je bio na pragu ostvarenja tog rezultata bio je Hakeem Olajuwon, koji je upisao 34 poena, 22 skoka, pet asistencija, sedam blokada i četiri ukradene lopte.

Vrijedi spomenuti da se statistika kada su blokade i ukradene lopte vodi od 1973. godine, a s obzirom da su prije tog vremena ligom dominirali igrači poput Wilta Chamberlaina i Bill Russella, lako je moguće da Nurkić nije jedini koji je to uspio napraviti, javlja Gol.hr.

No, s obzirom da u statistici nema zabilježeno ništa ovakvo, slobodno možemo reći da je košarkaš Bosne i Hercegovine ispisao povijest NBA lige i postao jedini kojem je tako nešto pošlo za rukom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime