Bivši članovi stranke Pametno: Dosta je bilo samovolje Puljkovih!

Nezadovoljni su djelovanjem Puljkovih


Jutros je održana konferencija dijela vijećnika stranke Pametno. Odlučili su istupiti iz novoosnovane stranke Centar koja je nastala fuzijom stanke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom.


Stranka Pametno inače je najjača opozicijska stranka u splitskom Gradskom vijeću.

“Kao što smo i najavili, odlučili smo se progovoriti o previranjima u stranci Pametno posljednjih mjeseci. Do sada nismo izlazili s detaljima. Danas ćemo objasniti našu stranu priče. U stranci nisu provedeni unutarstranački izbori kao što je propisano statutom, u roku od 90 dana od završetka parlamentarnih izbora, već je krnje predsjedništvo dopustilo ulazak u stranku članovima STRIP-a, njih 10-ak na čelu sa Dalijom Orešković koji su preko noći postali punopravni članovi predsjedništva i pritom je preimenovana stranka Pametno u stranku Centar. Na taj način je izazvano nezadovoljstvo i revolt članova ogranka Split.

Do danas je izašlo 40 članova iz te novoimenovane stranke, na ovaj način izdane su godine volonterskog angažmana članova ogranka Split, a na neki način je izdana i volja biračkog tijela. Zbog toga se mi danas pridružujemo našim članovima, i mi kao vijećnici izlazimo iz stranke Centar. Da su se procedure poštivale i da se ujedinjenju dalo vremena, sve bi se odvilo na puno ljepši i pametniji način. No, samovoljom pojedinaca koji očito ovu stranku drže svojim vlasništvom, sve se odigralo na ovaj način i rezultiralo nezadovoljstvom članstva”, kazala je gradska vijećnica Kristina Vidan.

Slijede dogovori sa članstvom u kojem obliku će nastaviti svoje djelovanje.“Nama je stvarno žao da se ovo dogodilo. 5 gradskih vijećnika izlazi iz ove priče, i jedan županijski. Stranka Centar ostaje bez kluba vijećnika i u gradu i u županiji. Mi ćemo osnovati svoj klub nezavisnih vijećnika, tako ćemo počet djelovat. Ostat ćemo i dalje u lokalnom životu djelovat, to nam je prvenstveni cilj. Žao nam je da je do ovoga došlo, pokušavali smo na sve načine uvjeriti Puljke da ovo nije dobar put prema ujedinjenju, nismo u Las Vegasu da se ženimo nakon jednog poljupca. Ovo su ozbiljne stvari, trebali smo proći još jedan izborni ciklus pa da vidimo pašemo li jedni drugima i onda da se ujedinimo ili ne ujedinimo. U pitanju je isključivo samovolja Marijane i Ivice Puljak, Dalije Orešković i Ivice Relkovića koji su ovo sve izrežirali. Po našem mišljenju, ubili su dvije stranke koje su imale budućnost”, kazao je gradski vijećnik Jakov Prkić.

“Sad kad smo se riješili utega obiteljske stranke, nastavljamo s entuzijazmom raditi za grad Split, da ga učinimo ugodnim za življenje”, kazao je županijski vijećnik Ante Renić.

Na predstojeće lokalne izbore izaći će sa svojim kandidatima.

“Nikad nam nije bio cilj državni rejting nego isključivo Split i ostajemo čvrsto na liniji onoga svega što smo zagovarali do sada”, kazala je Vidan.

Kako je kazala, sve je kulminiralo na skupštini ogranka.

“Mi smo apsolutno čisti, stranka Pametno je postala stranka Centar, mi se ne vidimo u tome”, zaključio je Prkić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
10
Haha
13
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime