BIVŠA O’HARA POSTAJE KLUB ZENTA Upoznajte novog voditelja i saznajte datum otvaranja

Jedan sretni čitatelj Dalmacija Danas ima priliku počastiti sebe i svoju ekipu Bottle paketom kluba Zenta

Mnogi Splićani su se sigurno zapitali što se događa s prostorom na Zenti nakon zatvaranja kultnog kluba O’Hara. Neki su možda i načuli da ga je preuzeo Slavonac, pa ih zanima što sad on hoće. Razgovarali smo s novim vlasnikom i voditeljem kluba, Slavoncem Brunom Šestićem Rajićem, koji nam je otkrio kad se klub otvara i što možemo očekivati od programa.


– U ovaj projekt smo ušli skroz slučajno. Moja obitelj ima klub Tufna u Osijeku koji radi već 15 godina. Ove godine smo odlučili potražiti sezonski lokal negdje na moru i slučajno naišli na natječaj za ovaj prostor. Ja sam znao za O’Haru jer sam nekoliko puta bio tu kad sam bio u Splitu, pa sam znao o čemu se radi. To je bilo dosta slično našem klubu, barem programski. Odučili smo se prijaviti, sve je bilo navrat nanos, nismo imali pojma do ožujka ni šta radimo, ali valjda je to ta neka poduzetnička ludost, pa smo rekli idemo na sve ili ništa.

U klubu su zatekli puno gore stanje od očekivanog. Umjesto minimalnih građevinskih zahvata kojima bi zakamufirali probleme, odlučili su se za potpunu renovaciju.

– Stolarija je bila puna rupica, stakla popucana, sve brtve istrošene i slično. Načelno, objekt je imao PVC, stolariju i sve, ali nama je to za neki ugostiteljski standard bilo neupotrebljivo. Kad smo snimili kanalizaciju, ispalo je da ima sto problema i tu, pa smo morali mijenjati sve cijevi. Elektroinstalacije su bile ispod svih standarda, na stropu su bili zavezani produžni kabeli kao iz kineskog dućana. To nama nijedna inspekcija ne bi prihvatila. Tako da smo naišli na puno problema. Naravno, ni ovi iz POŠK-a, ni iz Grada nisu znali za njih, jer ne možeš znati dok ne otvoriš sve zidove. Kao i na svakom gradilištu, tek kad krenu radovi, iskoči 200 novih problema. Tako da su se radovi odužili i troškovi porasli.

Unatoč svim problemima, nisu odustali, a ni nakon otvorenja neće biti odmora, jer će klub Zenta ljeti raditi svaki dan.  Programski će biti raznovrsni, kao i njihovi prethodnici, bar dok ne “skuže” što Splićanima odgovara. Jedino što nikako ne dolazi u obzir su cajke i narodnjaci.

– Programski ćemo ići u smjeru urbane glazbe. Tijekom ljeta ćemo pokušati raditi sve dane. Na donjem katu će biti i nešto komercijalnije glazbe, a gore malo probraniji program, teži rock, techno, underground. Nama za gušt, a nadam se i publici, koja će to prepoznati. Do jeseni ćemo, nadam se, profilirati što je najzanimljivije splitskoj publici. Jesen i zimu ćemo raditi nešto manje dana, petak, subotu i možda ponedjeljak, a programe ćemo oblikovati prema očekivanjima i posjećenosti. U narodnu glazbu i slično nećemo ići, nadam se nikad.


Za sve ljubitelje ljetnih šema, poput “ribarskih večeri”, nema straha, novi vlasnici neće prekidati tradiciju. Štoviše, baš na taj način i planiraju dočekati svoje prve goste.

– Otvorenje planiramo za prvi dan ljeta, 21.lipnja. Na platou ispred kluba će svirati rock grupa Libar, ulaz će za sve biti besplatan, a potruditi ćemo se da našim gostima ponudimo i ribu s gradela. U srpnju ćemo imati tri, četiri programa na otvorenom uz DJ-eve, a u planu je i pjena party pred Ultru. Dogovaramo i neke koncerte, ali nećemo baš toliko unaprijed sve otkrivati.Klub Zenta će osim za noćne izlaske, biti otvoren i za popodnevne kavice, a u planu su i after beach party-ji.

– Raditi ćemo cijeli dan. Blizu je plaže, šteta je ne pokušati. Nemamo velike ambicije tu, ali htjeli bi da i mi imamo gdje popiti kavu i slušati dobru glazbu. Probat ćemo s after beach party-jima, kad smo već na moru, šteta je ne pokušati, a kako će to biti primljeno, vidjet ćemo.

Od svojih posjetitelja neće tražiti poseban dress code, ali ipak, većina programa će biti zatvorena za mlađe od 21 godine, a ulaz će se naplaćivati svaku večer.

– Cijenom pića nećemo biti ni najviši ni najniži, tražiti ćemo neku sredinu. S tim da ćemo na jesen ipak sniziti cijene. Naplaćivat ćemo ulaz svaki dan. Tu kulturu vučemo iz Osijeka, iako smo tamo maltene jedini klub koji naplaćuje ulaz, ali to nam se sviđa i zbog naših gostiju. Neka ideja je da izbjegnemo one gužve koje nastaju prošetavanjem, radi komfora gostiju, ali i radi nas. Nećemo imati ni neki posebni dress code. Želimo jedan veseli, opušteni klub koji će imati neku temu i smisao, a program i zvuk će biti vrhunski.

Voditelj kluba Zenta kaže da se neće koncentrirati samo na ponudu za turiste, domaći gosti će biti prioritet.

– Imati ćemo raznovrsnu ponudu. Ne želim poslati poruku domaćim ljudima da je ovo klub za strance. Nekoliko dana tjedno ćemo puštati i domaću glazbu, da nisu narodnjaci, naravno, ali neki domaći rock da. Radit ćemo i popularne trash večeri, ali u novom ruhu. Novi smo tu, radimo novu priču, drago nam je da smo došli na more, tu je super, toplo, manje komaraca nego u Osijeku, ali evo ipak želja nam je da ovo uspije, jer sve što imamo, smo uložili tu. Malo je ipak frka i trema, ne znamo šta nas očekuje, možemo se samo nadati da će nas Splićani prihvatiti.

Kao što je voditelj kluba Zenta otkrio, otvaranje se očekuje za prvi dan ljeta, 21.lipnja,uz rock grupu Libar, a uskoro ćete na našem portalu moći vidjeti i novi dizajn kluba.

Ali to nije sve, jedan sretni čitatelj Dalmacija Danas će ima priliku počastiti sebe i svoju ekipu Bottle paketom kluba Zenta koji sadrži Vodku Svarog 0.7l + 4 Red Bull-a. Sve što trebate je tagirati jednog ili više prijatelja s kojim želite uživati u ovoj nagradi. Pobjednika ćemo objaviti u četvrtak, 8.lipnja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0