Gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, redovito javnost obaviještava o svim novostima putem Facebook stranice, a tako je bilo i danas.

– Danas smo održali u Vrgorcu radni sastanak s županom Splitsko-dalmatinske županije gosp. Blaženkom Bobanom. Na sastanku su bili nazočni predsjednici udruga vinara i vinogradara, jagodara, voćara. Razgovarali smo o poljoprivrednim temama s ciljem rješavanja problema naših poljoprivrednika. Težimo gradnji agrocentra.

Između ostalog potpisan je ugovor vrijedan 135.600 kn za sufinanciranje sadnica jagoda. Ove godine proveli smo model pomoći jagodarima sufinancirajući sadnice jagoda 2/3 cijene sadnice, od čega 1/3 plaća Grad Vrgorac, a 1/3 Splitsko-dalmatinska županija. Ukupna vrijednost nabave koju smo proveli iznosila je 406.800 kn.

U sklopu radnog posjeda posjetili smo Gospodarsku zonu Ravča gdje smo obišli radove na najvećoj pršutani u ovom dijelu Europe u vlasništvu Mesne industrije braća Pivac. Riječ je o gospodarskoj investiciji vrijednoj oko 100 milijuna kuna, a uskoro kreće još jedna slične vrijednosti. Zemljani radovi se već pokreću. Ukupno se priprema preko 250 milijuna kuna investicija u Gospodarskoj zoni Ravča koje postaje jedno od najvećih investicijskih gradilišta u Dalmatinskoj zagori.

Vrgorac s pravom nosi ime grada Dalmatinskog pršuta i vina jer osim najvećeg kompleksa za proizvodnju pršuta imamo i najveće vinogorje. To jako puno znači za naš grad, a i za Splitsko-dalmatinsku županiju. Trebamo uložiti još veće napore. Zbog toga su bitna zajednička ulaganjem u promociju i događaje kao što su Dani dalmatinskog pršuta i vina.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime