BIOKOVO ZAMETENO SNIJEGOM Posjetitelji uživaju u zimskim radostima, pogled s Vošca je veličanstven

Mi smo tijekom jučerašnjeg dana posjetili Biokovo, te snimili kadrove zatvorenog Skywalka, ceste prema Vošcu, kao i sam veličanstveni Vošac odakle pogled seže na obalu, otoku, Svetog Juru...


Nakon niza dana s jugom, od jučer nam je stigla bura. Ipak, radi se o škuroj buri jer je u većini predjela i dalje bilo oblačno, povremeno uz slabe oborine.


Prema podacima DHMZ-a, na Zavižanu je u četvrtak bilo 136 centimetara snijega, u Pargu pored Čabra 30. Snijega ima na dalmatinskim planinama, osobito Dinari, Svilaji, Kamešnici i Biokovu.

Na vrhu Biokova oko metar snijega

Zadnja 24 sata povećala se visina snježnog pokrivača. Primjerice, u noći sa srijede na četvrtak, na Biokovu je palo 10 do 20 centimetara novoga snijega. Tako se visina snježnog pokrivača na Svetom Juri približila jednom metru. Snježna granica počinje od oko 1050 metara nadmorske visine.

Park prirode je službeno zatvoren za posjetitelje, a automobilima se ne može dalje od skretanja za Vošac jer je na cesti postavljen lanac. Ipak, posljednja dva dana na vlastitu su odgovornosti našu najvišu obalnu planinu pohodili brojni izletnici, a među njima i popriličan broj obitelji s djecom. Svi su se zaželjeli zimskih radosti, a Biokovo ovih dana “grca” u snijegu.Mi smo tijekom jučerašnjeg dana posjetili Biokovo, te snimili kadrove zatvorenog Skywalka, ceste prema Vošcu, kao i sam veličanstveni Vošac odakle pogled seže na obalu, otoke, Svetog Juru…

Uživajte u fotogaleriji…

Moja reakcija na članak je...
Vau
57
Haha
2
Hagić
8
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime