1. kolo HT Prve lige Hajduku je donijelo gostovanje u Zagrebu kod Rudeša. Prva je to utakmica Siniše Oreščanina na klupi prve momčadi Bijelih nakon odlaska Zorana Vulića. Bez Saida i Hamze koji saniraju ozljede Oreščanin je na teren izveo Ljubića, Juranovića, Ismajlija, Vučura, Bradarića, Nejašmića, Palaversu, Caktaša, Jaira, Jradija i Ivanovskog.

Utakmica je počela žustro, i udarcima na gol i prekršajima. Prvi je iz daljine zapucao Juranović, a potom je bivši hajdukovac Kalik požutio zbog prekršaja nad Jradijem. U šestoj je minuti Hajdukov vratar Ljubić pravovremeno reagirao u opasnoj situaciji, a na drugoj je strani lopta završila u mreži. Bradarić je oštro ubacio loptu prema Jairu u petercu, a Obanorov je pokušaj izbacivanja završio u vlastitoj mreži za 0-1 Hajduka.

U sljedećih 10-ak minuta Hajduk je sasvim zagospodario terenom i radio velik pritisak na domaćeg vratara Banića. U 24. minuti došlo je do povećanja vodstva bijelih na 0-2, ovaj put nakon lijepe akcije Ivanovskoga i Caktaša koji je mirno prihvatio asistenciju i odmah pucao prizemno. Da Banić nije bio na visini zadatka u dvjema nadolazećim akcijama Jaira i Jradija, vodstvo je moglo biti i veće.

S druge su strane pokušavali zaprijetiti Vojković i Kovačec, ali neuspješno. Poluvrijeme je zaključio Bradarić koji je nakon asistencije Ivanovskoga pucao malo pored gola.

Jairo je već početkom nastavka dao naslutiti da će biti izvrsno napadački raspoložen. U 51. minuti nikoga nije bilo da skrene njegov oštar ubačaj u mrežu, ali u 64. minuti gol je bio neminovan. Caktaš je protrčao pored svoga čuvara i pred Rudešovim golmanom nesebično servirao loptu Jairu koji je zabio za 0-3. Vrijednog Bradarića u 68. je minuti zamijenio Tudor, a samo minutu kasnije Hajduk je zabio četvrti gol. Jradi je proigrao Jaira čiji je prvi udarac izbliza blokirao vratar Banić, ali Brazilac je pospremio odbijanac u mrežu.

Iz igre je zatim izišao Ivanovski, a u igru je ušao Šego. U 74. minuti Tudor je prema Baniću uputio nešto između ubačaja i udarca, a lopta je očešala gredu. Posljednja promjena bio je Gyurcso umjesto dvostrukog strijelca Jaira, a u 77. je odigrao sjajnu loptu za Caktaša čiji je udarac s 14 metara Banić obranio. U 82. minuti Rudeš je uspio smanjiti na 1-4 nakon Vojkovićeva udarca i Ismajlijeva odbijanja koje je završilo na glavi strijelca Tomičića.

U 87. minuti vratar Banić, koji je cijelo vrijeme imao pune ruke poslao, obranio je pokušaje Juranovića i Nejašmića. Dvije minute kasnije Vojković je ubacio za Mrkonjića, a Hajdukov vratar Ljubić fantastično obranio. To je ujedno bila i posljednja Hajdukova prilika u uatkmici u kojoj je protivnik pokazao vrlo malo, a Hajduk igru koja konačno ima glavu i rep, zajedništvo i zalaganje.

Rudeš: Banić – Filipović, Obanor, Oluić, M. L. Vojković – Barić, Kalik, Jukić, Mrkonjić – Andrey, Kovačec

klupa: Mohorović, F. Vojković, Mišković, Petrović, Klepač, Boršić, Tomičić

Hajduk: Ljubić – Juranović, Ismajli, Vučur, Bradarić – Nejašmić, Palaversa, Caktaš – Jairo – Jradi, Ivanovski

klupa: Blažević, Mikulić, Gyurcso, Šego, Delić, Sahiti, Tudor.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime