PU zadarska u cilju podizanja sigurnosti na cestama započela je s postavljanjem 11 kamera za nadzor brzine uzduž Jadranske magistrale (D8), od Starigrada do Draga.

Kamere su povezane s centrom u MUP-u te će automatski slati podatke o prekršitelju, a računalo će također automatski ispisati kaznu i poslati na adresu prekršitelja.

Ove super kamere, koje su zadnja riječ tehnologije, moći će istodobno snimiti do šest vozila koja budu prebrzo vozila te će prepoznavati registarske pločice iz zemalja Europske unije te BiH, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.

O kakvim je tehnološkom čudu riječ dovoljno je reći da će ove visokosofisticirane i moćne kamere u istom trenutku moći zabilježiti i čak šest prekršaja u prometu.

Osim brzine moći će registrirati je li vozilo registrirano, jeste li vezani pojasom, upotrebljavate li mobitel u vožnji i drugo.

U svih 11 kućišta neće biti kamera, PU zadarska je dobila pet najsuvremenijih mjernih uređaja koja će po potrebi i izboru odgovornih za promet raspoređivati po metodi “pojavnosti” na cestama, tako da nikad ne znate gdje vas one vrebaju, i danju i noću.

Vozači će tako uzduž Jadranske magistrale biti u svojevrsnom Big Brotheru, jer pored kamera tu su još fiksni i ručni laserski uređaji za mjerenje brzine te mobilni policijski presretači i Multanova, javlja Zadarski list.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime