Bez rezultatske neizvjesnosti u Poljudu. U 4. kolu prvenstva prve HKL, Mertojak je u meču protiv Novske, povratnika u elitni razred hrvatskog kuglanja ostvario pobjedu od 7:1 (3777:3572) sa 205 više srušenih čunjeva. Unatoč visokom porazu, svidjela se Novska, čini se igrački nikad jača i sigurno će biti tvrd orah u svojoj kuglani.

Bila je ovo utakmica u internom natjecanju četiri splitska asa, sve odreda vrhunski rezultati (Marinović 671, Totić 668, Kovač 660, Muše 633). Grivičić sa malim problemima radi koljena, bez treninga na svježinu (593) sa nastupima i za Mertojak 2 u drugoj HKL-regija Jug, dok je Goran Žubrinić zamijenio  odsutnog Dimitrovskog, sa 552 trebat će još kroz treninge i nastupe za drugu ekipu doraditi svoju formu. Samo 15 čunjeva nedostajalo je Mertojaku do do obaranja rekorda kuglane. Nakon četiri kola, Mertojak je sam na vrhu tablice sa sve četiri pobjede, drugi Bjelovar zaostaje za 4 boda. Podstrek je to za, unatoč samo 30 godina, već iskusnom igraču Hrvoju Marinoviću (dva puta trećem na Svjetskim pojedinačnim prvenstvima) i mladom treneru da uz još veći angažman uz pomoć i suradnju sa drugim članom stručnog stožera i igrača Paška Dragičevića te predsjednika Mladena Vukovića ostvari san svih igrača i simpatizera kluba, osvajanje titule prvaka države i nastup na Svjetskom klubu. Unatoč tome što se utakmice igraju bez nazočnosti gledatelja, nastupe Mertojaka uživo putem yutuba  i njegove klupske stranice prati veliki  broj ljubitelja kuglačkog športa (tako je utakmicu prošlog kola protiv Zaprešića gledalo preko 2500 a četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka, protiv prvaka Italije, Neumarkta,  čak 5682  osobe iz čitave regije i Europe).

U pojedinačnom poretku igrača lige, vodeći je i nadalje Andrej Kovač sa prosjekom od 665 srušenih čunjeva (među prvih šest su i ostala tri ponajbolja igrača Mertojaka). Dodajmo da je i druga ekipa Mertojaka u natjecanju druge lige, regije Jug, nakon dva kola vodeća sa obje pobjede.

Drugi Splitski klub, Poštar unatoč porazu od 6:2 u Zaprešiću, ostavio je dobar dojam (poraz od samo 47 razlike), dok je u prvenstvu žena, ŽKK Split očekivano pretrpio poraz od vodeće Mlake iz Rijeke sa 2:6, ali isto sa vrlo malom razlikom (-53). To je treći uzastopni poraz uz male razlike, pa je za nadati se da će trenerica i igračica Ana Vidan uz pomoć iskusnih Ivanke Kragić i Danice Torović uz mlade snage  (Strinić, Dragičević, Gašparović, Marinović, Bosanac) pronaći način za proboj prema sigurnoj sredini tablice.

U sljedećem kolu, 17.10., Mertojak je gost u Čakovcu protiv Željezničara, ŽKK Split ide u Poreč protiv Istre, dok je Poštar domaćin drugoplasiranom Bjelovaru.

Pojedinačni rezultati Mertojak-Novska:
G. Žubrinić-I.Brozović 0.5:3.5 (552:580), I.Totić-D.Duda 3:1 (668:604), H.Marinović-J.Ramić 4:0 (671:599), A.Kovač-B.Crnogorac 3.5:0.5 (660:578), N.Muše-U.Ramić 2:2 (633:632) i M.Grivičić-M.Hećimović 2:2 (593:579).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime