Ministar zdravstva Vili Beroš na ulazu u Vladu komentirao je stanje s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, javlja N1.

Beroš je ponovio izjavu da u ministarstvu ističu da u epidemiji koronavirusa ostale bolesti ne smiju biti zanemarene. – Nekoliko uputa ministarstva otišlo je upravo za onkološke bolesnike. Nakon jučerašnjih napisa na meni je da upitam te zdravstvene ustanove jesu li se ponašali prema preporukama ministarstva – rekao je Beroš.

Govoreći o ideji epidemiologa da smanje broj dana samoizolacije, Beroš je rekao da je trenutni stav epidemiološke struke da nakon izolacije od 14 dana nije potrebno testiranje na koronavirus.

– Velika je rasprava u svijetu je li PCR testiranje adekvatno ili je presenzitivno, pa oni ljudi koji nisu zarazni za druge postaju pozitivni. Možda ova testiranja koja su sada u tijeku jesu presenzitivna – rekao je Beroš, dodavši da on nije epidemiolog, ali da su epidemiolozi, prema njegovim saznanjima, dali preporuku da nakon četrnaestodnevne izolacije nije potrebno testiranje.

Plenković zahvalio ‘ekspertima za poljoprivredu na isporuci lubenica’, Božinovića zadužio da osigura Markov trg

Ministru su na ulasku u Vladu ponudili lubenicu, nakon što je eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić pred ulazom u zgradu Vlade iz kombija istresao nekoliko lubenica na pod.

– Ova kriza je upravo pokazala da se trebamo bazirati na proizvodnju domaće hrane i da nije dobro da nam je turizam dominantna gospodarska grana. Primit ću lubenicu – rekao je Beroš.

Kaos pred Vladom, Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovom trguKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime