Beroš: Preminula je 82-godišnja cijepljena žena. Njezina smrt nije povezana uz cjepivo

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije


Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak naglasio kako se bilježi pad broja zaraženih na tjednoj razini.


Kako je naglasio: “Prošli tjedan smo imali pad od 48 posto, a ovaj tjedan imamo 16 posto. Srednja incidencija je 417,5 što je značajno manje nego prethodnih tjedana. U nekim županijama imamo relativno visoke, recimo Međimurska, a negdje niske poput Dubrovačke gdje je incidencija 160”, piše RTL.

Također je naglasio kako u odnosu na druge zemlje EU, ukupna stopa smrtnosti na milijun stanovnika smo na 19. mjestu od 27 zemalja.

U tjedan dana imamo 23 posto pozitivnih od testiranih, od nas su lošiji Slovenija, Bugarska, Litva, Poljska, nadodao je.

Cijepljeno je 13.798 osoba, i to je podatak od sinoć u 19 sati, od toga civili u SMŽ 443. Ukupno je u Sisku procijepljeno 1.040 osoba.

“Umrla cijepljena žena iz doma u Čakovcu, imala je 83 godine, bila je u domu u Čakovcu. 27.12. je cijepljena, sljedeći dan je preminula pod slikom kardijalnog zatajenja. Dobili smo nalaz obdukcije. Nakon cijepljenja bila je urednog stanja, sljedećeg dana je isto ujutro sve bilo u redu, oko 17 sati je došlo do pogoršanja stanja, pozvana je Hitna, međutim ona je sat kasnije umrla. Uzet je bris na COVID koji je negativan, a obdukcija kaže da je bolesnica preminula od zatajenja srca, uzrokovano teškim promjenama srčanih žila. Bolovala je od astme, imala je poremećaje gutanja, imala je sondu”, kazao je Beroš.Događaj će biti prijavljen HALMED-u, ali povjerenstvo je utvrdilo da smrt nema veze s cijepljenjem.

Na pitanje razmišlja li se o popuštanju, postrožavanju mjera Božinović je rekao: “U ovom trenutku naše brojke jesu nešto bolje, ali analizirajući našu situaciju i šire u Europi, vidimo naznake nečega što se već ponegdje naziva i trećim valom epidemije. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown, mi ćemo pažljivo pratiti sve trendove kako bi izbjegli sličan razvoj u Hrvatskoj. Nekoliko elemenata koje ozbiljno uzimamo u obzir, to su europska iskustva s nekim popuštanjima u posljednje vrijeme, tu je i pojava novog soja korone, koji se otkriva u sve većem broju članica, i nije isključeno da će prije ili kasnije biti otkriven u Hrvatskoj”.

Uskoro opširnije…

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
4
Plač
5
Grrr
13
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime