Ministar zdravstva Vili Beroš te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak sudjelovali su u konferenciji za medije povodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce.

Na pitanje novinara je li smrtnost od malignih bolesti porasla za 40 posto u prvih šest mjeseci Krunoslav Capak odgovara da se ti podaci još ne mogu znati jer se to radi na godišnjoj razini, no prema preliminarnim podacima, smrtnost je ove godine niža nego prošle, piše Dnevnik.hr.

“Izloženi smo novoj okolnosti na koju nitko nije bio spreman, ali zdravstveni sustav je naglašavao da život nije stao i da se hitne, neodgodive zdravstvene procedure moraju obaviti”, rekao je ministar Vili Beroš te istaknuo kako su se nastojali svemu prilagoditi.

Dio onkoloških pacijenata po više od pola godine čeka na terapiju zračenjem, a neki je nikad ne dočekaju, Beroš je odgovarao na pitanje kako to riješiti. Kazao je kako je stanje aparature u Hrvatskoj loše i postoji nedostatak u radioterapijskim mogućnostima, no kaže kako su na tragu određenih rješenja.

“Odgovoran sam za sustav od drugog mjeseca ove godine, trudimo se ispraviti nedostatke”, rekao je ministar zdravstva.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime