BEROŠ O INCIDENTU U ZADRU ‘Ispričavam se konobarici, nije mi rekla da ima tegobe. Nisam joj ostao dužan dvije kune’

Jutros sam se čuo s vlasnikom kafića, ali nisam ja bitan, niti te dvije kune, iako me kao čovjeka, ministra i liječnika to boli, jer to nikad ne bih napravio, kaže Beroš

Zar mislite da bi ministar u hrvatskoj Vladi nekome ostao dužan dvije kune, rekao je Vili Beroš na pitanje novinara što se dogodilo u Zadru i je li u zadarskom kafiću ostao dužan dvije kune za kavu, piše 24 sata.


– Incidenta nije bilo. Ja sam se jutros čuo s vlasnikom kafića. Moramo raditi na slici koju šaljemo prema svijetu i našim turistima. Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti u tom kafiću sa stranim gostima, od kojih su neki imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Vrlo pristojno sam pokušao zamoliti da se maske stave, međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Ispričavam se djelatnici ako je imala zdravstvene tegobe i moja isprika njoj, međutim imala mi je priliku to reći na licu mjesta. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku. Ima li i ona zdravstvene tegobe, nećemo polemizirati. Nisam ja bitan, nisu bitne ni te dvije kune, iako me to naravno kao čovjeka boli, jer to nikad ne bih napravio. Bitna je poruka koju šaljemo, tamo su bili gosti koji našu zemlju gledaju i kroz takva postupanja. Želimo poslati poruku sigurnosti – rekao je Beroš.

Komentirao i sinoćnju polemiku moraju li djelatnici na otvorenom nositi maske.

– Naputci Stožera su jasni, ako priđete nekome bliže od dva metra, a to morate ukoliko poslužujete goste, potrebno je nositi maske. Zbog svoje zaštite, ali i zaštite drugih. Bit će mi drago ako ova priča potencira tu svijest. Ali, kao ministar, čovjek i liječnik ne mogu pristati da me netko optužuje da sam ostao dužan dvije kune. Platio sam, piće nisam konzumirao, upravo zbog te poruke koju šaljem. Više nemam tu što komentirati – zaključio je Beroš.

Dodao je i kako je svjestan da ga se prozivalo radi nekih situacija prošlog ljeta, vjerojatno misleći na proslave po izbornim stožerima na parlamentarnim izborima.

– Ne bježim od toga, ali ajmo izvući zajedno pouke iz svega od toga i ubuduće se ponašati epidemiološki odgovorno – istaknuo je.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
8
Hagić
0
Hmmm
7
Plač
1
Grrr
7
Molim?
5

2 KOMENTARI

  1. Pljucaju po njemu, jer su neodgojeni, ako je netko nespreman za posao, bilo da je bolesan ili nespreman ili bio koji problem drugi ima,tad se ostaje kod kuće,ili se traži stručna pomoć, ili bilo koja druga pomoć, da bi djelatnik mogao biti spreman za to radno misto! Da se ovako nešto dogodi u Francuskoj, Njemačkoj, ili Engleskoj, lokal ili koja druga u džavi radna ustanova bila bi zatvorena i kažnjeni poslodavci,a da dođe predsjednik države bez maske, a propisano je da se nosi ,bio bi zakonski istog trena udaljen, kažnjen i nebi mogli obnašati više u državnim i javnim mjestima državne i javne poslove! A šta triba govoriti o jugo krastavcima, “pravosuđe”, koje je nije sposobno osuditi prekršitelje zakona, nego to mora učiniti Njemačka, žalosno je da to pravosuđe tada nije bilo potpuno smjenjeno,pa danas nebi imali “velikane” poput maminja i sudaca ,a tko je tomu kriv? mi sami jer ne shvaćamo da šušter ne može biti DOKTOR ,A ISTO TAKO DA PARTIZANI I KOMUNISTI NE MOGU VODITI HRVATSKU,ONI NISU ZNALI VODIT SVOJU TVOREVINU,NEGO IM JE PROPALA, A KAKO ĆE VODIT HRVATSKU DRŽAVU, KAD SU U ŠUMU UTEKLI DA SRUŠE HRVATSKU I RUŠE JE OD1918 DO DANAS!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime