Beroš: “Nismo ugroženi s brojem respiratora”

"Jako je dobro, imamo broj novozaraženih i možemo znati što očekivati u zdravstvenom smislu za dva tjedna. Ta dva tjedna su ključna"


Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je Opću bolnicu Varaždin i obišao šatore za prihvat pacijenata zaraženih koronavirusom, piše HRT. Sastao se s varaždinskim županom Radimirom Čačićem i ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem.


– U ovom trenutku odgovorno tvrdim da nismo ugroženi s brojem respiratora. U pitanju je ljudski kadar,dakle anesteziolozi i intenzivisti, ali u ovom je trenutku njihov broj zadovoljavajući. Znamo već neko vrijeme da je sjever naše zemlje na neki način epidemiološki krizna zona. Do kraja tjedna obići ću neke druge županije na sjeveru i na isti način pomoći. Dakle, nema drugog načina odgovora na ovu ekstremnu svjetsku krizu nego zajedništvo, promišljanje, projekcije. Jako je dobro, imamo broj novozaraženih i možemo znati što očekivati u zdravstvenom smislu za dva tjedna. Ta dva tjedna su ključna, jer moramo naći odgovore na brojna pitanja, rekao je Beroš.

– Ono što je potrebno i što radimo – na dnevnoj bazi evaluiramo situaciju i procjenjujemo korake tako da smo uvijek korak ili dva ispred virusa, ili ispred ugroze. U ovom trenutku to nam uspijeva. Dovoljno su veliki rezervni kapaciteti na razini Republike Hrvatske, međutim ne znamo što nas čeka. Svjedočimo da su u Europi, za neke države malo veće od Hrvatske brojevi bili ekstremno veći od naših u ovom trenutku. Moramo biti spremni na sve, a odgovaramo tako da u aktualnom trenutku procjenjujemo situaciju i projekcije i odgovaramo na promišljeni način, rekao je Beroš.

“Jedino zajednički raspolažući i kadrom i materijalno-tehničkim uvjetima možemo odgovoriti” zaključio je ministar zdravstva, piše HRT.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime