Beroš kaže da ovo nije drugi val jer prvi nije ni završio: “Određivat ćemo mjere sukladno epidemiološkoj situaciji”

"Političari koji se ne pridržavaju mjera stožera ne šalju baš najbolju poruku građanima"

Četiri dana za redom u Hrvatskoj imamo dvoznamenkasti broj novozaraženih. Nacionalni stožer priprema nove mjere, a ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u Dnevniku Nove TV.


Ministar kaže da situacija nije alarmantna, ali moramo biti oprezni jer smo u nekoliko dana imali povećanje od 55 oboljelih. Nije mu poznato gdje su se novooboljeli zarazili, ali to zna epidemiološka služba, a to je bitno, ističe.

Ne može se raditi o tipičnom drugom valu, jer prvi nije završio, znači radi se o kontinuitetu, kaže ministar te dodaje da se može kontrolirati širenje zaraze.

“To ne znači da se građani mogu ponašati kako žele. Od početka samo uvodili mjere i mijenjali ih, ali mjere razmaka i izbjegavanja kontakata te održavanja higijene su od iznimne važnosti.”

Došlo je do smanjenja ulaska iz Srbije i BiH jer 70 posto zahtjeva za ulaskom nije bilo opravdano, rekao je ministar.

“Društveni život i gospodarstvo ne mogu stati”, rekao je.


“Epidemiološka situacija u nekim županijama je iznimna, nisu imale ni 10-ak zaraženih, a sad nemaju nikog”, kaže Beroš te dodaje kako sukladno epidemiološkoj situaciji će se određivati određene mjere.

Političari koji se ne pridržavaju mjera stožera ne šalju baš najbolju poruku građanima, smatra Beroš.“Dug veledrogerijama postoji već dugi niz godina. Kriza s koronavirusom poremetila je i njihove i naše financije, ali potrebno je sjesti i razgovarati. Važnije je razgovor o sistemskom rješavanju kako ne bi ubuduće gomilali dugove”, smatra ministar zdravstva.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime