Bernardica Juretić, kandidatkinja Hrvatskih suverenista za Europski parlament, gostovala je u Newsroomu N1 televizije i komentirala predstojeće europske izbore.

Kad biste ušli u Europski parlament, za što biste se zalagali?

– Nemam želju ući u Europski parlament, na listi sam zato što želim da moje prisustvo doprinese broju glasova, a ja se želim više boriti u Hrvatskoj, nego što bih mogla u Europi. Doista bih željela da Ruža Tomašić nastavi svoj rad u Europi, jer je započela vrijedan posao i želim da ga dovrši. Kad bih došla u Europski parlament, zalagala bih se da Hrvatska bude prepoznatljiva, da ne bude samo jedna država ili osoba, da nas se opet ne strpa u federaciju gdje nemamo pravo na svoj identitet i svoj izbor. Nije svejedno tko nas zastupa i voljela bih da svaki europarlamentarac koji je tamo zna koga zastupa. Ja želim da lista dobije što više glasova i zaista bih željela da moji glasovi uđu u zbir liste. Nisam toliko ohola i samouvjerena da mislim da ja možda osobno imam šanse ući u Europski parlament, ali želim da svaki glas doprinese tome da netko s liste uđe u Parlament.

Je li bilo poziva od strane drugih stranaka?

– Ne, pregovori traju skoro oko godinu dana. Ono što je meni žao je da desnica nema jednu listu, jer smatram da će se ovako izgubiti jako puno glasova i mislim da bi svi oni koji isto ili slično razmišljaju i dijele iste vrijednosti trebali biti na istoj listi.

Zašto je došlo do podjele?

– Ne znam, ali zašto god da jest, nisam sigurna da je to volja hrvatskog naroda i željela bih i pozvala birače koji su razočarani i koji bi možda ostali kući, da svi iziđu i glasaju za onoga za koga smatraju da će ih dobro zastupati, a ako nemaju kandidata za kojeg bi glasali, onda neka prekriže listić, ali neka izađu na izbore.

Smatrate li da bi, da se išlo zajedno na desnici, bilo više od jednog mandata?

– Sigurno da bi bilo više od mandata. Suverenisti će dobiti jedan mandat, a da je išla cijela desnica zajedno, dobila bi 3 do 4 mandata.

Muško-ženski WC?

– Jedna od tema je bila i pomalo zaboravljena Istanbulska konvencija. U to vrijeme, kad su desničari širili paniku oko te konvencije, jedna od teorija je bila i ta da će muškarci ulaziti u ženske zahode, a sve u kontekstu tzv. rodne ideologije.

“Gdje su ti muškarci koji ulaze u ženske WC-e, a o kojima se toliko govorilo”, pitao je novinar.

“Pa gledajte, neće to biti od danas do sutra. Ako idemo malo analizirati neke druge zemlje, recimo vi u Kanadi nemate muški i ženski WC nego muškarci idu, onaj tko kaže da se osjeća kao žensko, on ide u ženski WC”, rekla je Juretić.

“Prilično sam siguran da u Kanadi postoje muški i ženski WC-i”, rekao joj je voditelj emisije Ivan Skorin.

“Da, ali netko tko kaže za sebe da se osjeća kao žensko, on ne ide u muški WC. On ide u ženski. Meni ne bi bilo ugodno da idem u WC i da mi naiđe frajer od dva metra ili ne znam… malo karikiram, ali to je još najmanje benigno. To je kompletno urušavanje obiteljskog sustava. Ta gender ideologija, to da spol nije jednako rod, to nisu bezazlene stvari dugoročno gledano. Ima hrpa svjedočanstava iz drugih zemalja gdje ljudi svjedoče tome gdje više nije otac i majka, pa mislim da je i u nas sad uvedeno da u dokumentima nema ime oca i ime majke, koliko sam informirana, znači polako se počinje uvoditi. U sve zakone će se morati uvoditi taj rod gdje neće biti muško – žensko”, rekla je nekadašnja ministrica.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime