Bernardić uvjeren: “Imat ćemo dovoljan broj mandata za čvrstu i stabilnu Vladu”

"Na ovim izborima građani biraju žele li Hrvatsku bez korupcije, siromaštva i nepravde ili žele povratak na staro"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je na sjednici stranačkog Glavnog odbora izrazio uvjerenje da će zajedno s partnerima iz Restart koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti dovoljan broj mandata za sastavljanje čvrste i stabilne Vlade.


“Danas je vrlo bitan dan za SDP na putu do konačne pobjede na ovim izborima i siguran sam da ćemo nakon današnjeg dana biti još korak bliže jer imamo najkvalitetnije ljude, što smo pokazali na europskim i predsjedničkim izborima”, istaknuo je Bernardić u uvodnom govoru na sjednici na kojoj se trebaju definirati liste za izbore.

Naš je motiv da građani sutra žive bolje, dodao je, a svima koji će ih pokušati spriječiti na tom putu poručio je – nećete uspjeti. Samo zajedno možemo uspjeti kao što smo uspjeli na europskim i predsjedničkim izborima, na valu zajedništva, kvalitetnih ideja, programa, vjere i vizije da naša zemlja zaslužuje bolje, kazao je.

“Tako će biti i na ovim izborima. Budite uvjereni da će SDP zajedno sa svojim koalicijskim partnerima imati dovoljan broj mandata za sastavljanje čvrste i stabilne Vlade. Danas sam siguran u pobjedu više nego ikad”, poručio je.

Danas Hrvatskoj treba poštena, odgovorna i transparentna vlast koja ima plan i strategiju suočavanja s krizom i jasnu viziju budućnosti. Hrvatska u zadnje četiri godine nije napravila ni jednu reformu i na začelju je EU-a po svim kriterijima, a može i zaslužuje bolje, istaknuo je lider Restart koalicije.

Najavio je da će Restart koalicija u prvom tjednu svoje vlasti produljiti mjeru za očuvanje radnih mjesta donošenjem Zakona o skraćenom radnom vremenu, zakon o moratoriju na otplatu kredita i obveza po leasingu, donijeti odluku o direktnom HBOR-ovom i HAMAG-ovom kreditiranju malih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova, set mjera za najugroženije građane i zakon o obnovi Zagreba.


Naveo je i pet prioriteta svoje Vlade – oporavak i ponovni rast gospodarstva, rast zaposlenosti, plaća i mirovina, beskompromisnu borbu protiv korupcije, sveobuhvatnu digitalnu transformaciju sustava, reformu državne i lokalne samouprave te reformu zdravstvenog sustava.

“Naš cilj je progresivna, moderna i uspješna Hrvatska. Na ovim izborima građani biraju žele li Hrvatsku bez korupcije, siromaštva i nepravde ili žele povratak na staro. Odlučuju žele li Hrvatsku bez diskriminacije koja će omogućiti svima, a ne samo nekima šansu za uspjeh”, naglasio je.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime