Bernardić: “SDP će glasovati za Istanbulsku konvenciju”

"Neki su bili malo nestrpljivi, odnosno lepršavi ovih dana, pa su slobodno iznosili stavove" - kazao je Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je danas da će SDP glasovati za Istanbulsku konvenciju, koju je Vlada danas na sjednici jednoglasno podržala i poslala u Sabo, piše Večernji list.


Bernardić je rekao da je interpretativna izjava uz Konvenciju beskoristan pamflet, očajnički pokušaj kojemu je jedini cilj povratak izgubljenog povjerenja dijela birača HDZ-a. Međutim, dodao je da njome ipak nije narušen integralni tekst, pa će SDP glasovati za konvenciju.

– SDP je pod mojim vodstvom prije godinu dana predložio ratifikaciju. S obzirom na to da ova izjava nije narušila integralni tekst, da je beskorisna i nepotrebna, mi ćemo kao odgovorna stranka biti za Istanbulsku konvenciju. Glasovat ćemo za ratifikaciju koju smo uputili u proceduru prije više od godinu dana – rekao je Bernardić.

Bernardić je rekao da nisu htjeli dopustiti iskrivljavanje niti brisanje roda iz Konvencije, koja je na ovaj način ipak prihvaćena u cijelosti te da su zbog toga svi zastupnici pozvani da je podrže.

– Neki su bili malo nestrpljivi, odnosno lepršavi ovih dana, pa su slobodno iznosili stavove. Tu nema razloga za sankcioniranje – rekao je Bernardić. Dodao je da niti jedan član SDP-a nikad nije rekao da je protiv Istanbulske konvencije.

– Narodu se serviraju lažne informacije da bi se skrenula pažnja s pravih problema – rekao je Bernardić, ističući kao primjer Agrokor. Prije Bernardićeve presice održana je telefonska sjednica predsjedništva SDP-a na kojoj se raspravljalo o Istanbulskoj konvenciji, piše Večernji list.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0