U četvrtak navečer u utakmici Elitne runde Lige prvaka u Lisabonu Benfica je porazila Novo Vrijeme Apfel 5:0.

Nakon poraza, igrači Novog Vremena Apfel očekivano su bili razočarani rezultatom, premda su svjesni da je razlika u kvaliteti jednostavno prevelika.

– Dobro smo i prošli. Šteta samo što nismo zabili počasni pogodak, možda bi bilo ljepše sve skupa… Njihovi su igrači profesionalci, žive futsal iz dana u dan, žive od toga i razlika se mora vidjeti. Zasluženo su pobijedili, a nama je sve ovo jedna vrhunska škola – smatra Duje Bajrušović koji je zbog straha od letenja morao prijeći 3.500 kilometara automobilom, autobusom i vlakom da bi nakon dva dana stigao do Lisabona.

– Nije mi žao zbog toga, ovo mi je vrhunac karijere. Za ovo igrač živi i gušta.

Slijedi Sporting?

– Možda će nam protiv njih biti i teže jer su domaćini i imat će punu dvoranu. Zadnje dvije godine igrali su finale Lige prvaka, ali mi smo takvi da ćemo ostaviti srce na terenu i nećemo se predavati – poručuje Bajrušović.

Saša Babić je dodao:

– Dali smo koliko smo mogli, ali Benfica je ipak na višoj razini. Duje je pogodio prečku, Andrijašević je imao jedan na jedan… Nije nas htjelo. Spremali smo se za „letećeg vratara“, ali nije išlo. Morali smo bolje pripaziti. Imali su dosta šuteva, a primali smo lagane golove. Igrao sam s reprezentacijom protiv igrača poput Robinha i Camposa pa sam znao da su oni neki drugi nivo u odnosu na nas. Protiv Sportinga moramo dati sve da se ne ponovi Benfica – kazao je Babić.

U drugoj utakmici skupine C domaćin Sporting CP pobijedio je ruski Sibirjak 4:0. Danas se sastaju Novo Vrijeme Apfel i Sporting u 21.30 (po hrvatskom vremenu), a ranije tijekom dana, od 15 sati, Benfica igra protiv Sibirjaka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime