Belgija je dodala Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju na crvenu listu područja iz kojih se putnici pri dolasku u Belgiju moraju obvezno testirati ili ići u samoizolaciju 14 dana, piše Index.

Hrvatska je, kao država, na zelenoj listi belgijskih vlasti, ali ove su dvije županije prvi dijelovi Hrvatske koji su dodani na belgijsku crvenu listu. Iste županije su i na crvenoj listi Njemačke.

Slovačka je jučer dodala Hrvatsku na crvenu listu koja će vrijediti od 1. rujna. Za dolaske iz zemalja s crvene liste obavezna je karantena u trajanju od deset dana, a najranije petog dana po dolasku moguće je obaviti test na COVID-19. Ako je test negativan karantena više nije obavezna, piše Index.

Hrvatska je i na narančastoj listi Danske. Od 29. kolovoza u ponoć će za ulazak u Dansku Hrvati, ali i državljani drugih “karantenskih” zemalja poput Belgije, Francuske, Rumunjske ili Španjolske, trebati navesti razlog svog posjeta. Kada se vraćaju iz Hrvatske, svi u Danskoj moraju biti 14 dana u samoizolaciji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime