Batinić podnio ostavku, udario na HNS: Ne može biti šef netko daljinski navođen iz Međugorja!

Požalio se na proceduru izbora novih članova, pogotovo Marića koji je, kako je istaknuo, dao ostavku na mjesto VAR instruktora

Nogometni sudac Damir Batinić, koji je nakon umirovljenja 1. lipnja trebao biti dopredsjednik nove sudačke komisije na čelu s Brunom Marićem, odbio je imenovanje Izvršnog odbora HNS-a.


Požalio se na proceduru izbora novih članova, pogotovo Marića koji je, kako je istaknuo, dao ostavku na mjesto VAR instruktora. Bilo je to, podsjetimo, uoči izbora Poljuda za domaćina utakmice Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Euro, u svibnju 2019.

Priopćenje koje je Damir Batinić poslao redakciji 24sata prenosimo u cijelosti:

Ovim putem Vam se obraćam u svezi vaše jučerašnje Odluke o formiranju nove Komisije nogometnih sudaca, predsjednika i mene kao dopredsjednika. Naime, ovim putem iskazujem nezadovoljstvo načinom odabira iste, odnosno imenovanjem g. Brune Marića za predsjednika.

Vi ste kao Izvršno tijelo HNS-a zatražili od međužupanijskih odbora prijedlog kandidata za novu KNS-a. Predloženim kandidatima trebali ste dozvoliti da iznesu svoj plan i program rada te sami unutar svoje novoformirane KNS-a demokratskim putem izaberu najboljeg kandidata za mjesto predsjednika.

Vi ste mimo Statuta FIFE kao krovne organizacije, bez iznošenja plana i programa te razgovora s kandidatima, imenovali komisiju, dopredsjednika i predsjednika te je učinili ovisnom o direktnom ili indirektnom utjecaju članova Izvršnog odbora, predstavnika klubova, prisutnih i odsutnih.


Podsjećam Vas na vaše odluke iz bliže prošlosti kad ste kao IO HNS-a prihvatili ostavku imenovanog s funkcije voditelja VAR edukacije iz razloga “tereta” njegovog djelovanja i odnosa prema poslu tijekom sudačke karijere. Nakon toga čina, jučerašnjim njegovim imenovanjem na još odgovorniju i zahtjevniju poziciju, po mom mišljenju, dodatno ste opteretili suce KNS-a i Hrvatski nogometni savez u cjelini. Predsjednik KNS HNS-a prije svega treba biti neovisan čovjek, moralno i društveno priznat, imun na razne utjecaje, bez kompromitirajuće prošlosti, a spreman za novi i drukčiji početak.

Jučer imenovani, po mišljenju, ne ispunjava potrebite kriterije za tako važnu poziciju, nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo, suprotan je mojim životnim načelima, načinu na koji sam živio sudačku karijeru te nema iste životne vrijednosti za koje se zalažem i provodim.Po mom mišljenju Predsjednik komisije sudaca u ovom “osjetljivom” trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima te onaj tko neće biti “daljinski navođen” iz Međugorja.

Zbog svega ovoga molim da me razriješite dužnosti dopredsjednika i člana KNS-a HNS-a.

Damir Batinić

HNS je u veljači raspustio kompletnu sudačku komisiju i njena šefa Antu Kulušića nakon otvorenog nezadovoljstva suđenjem, pogotovo predsjednika Rijeke Damira Miškovića. Otišli su i Domagoj Vučkov, Draženko Kovačić, Vlado Svilokos, Igor Pristovnik i Ante Vučemilović-Šimunović. Neke od njih bi mogao čekati posao sudačkih kontrolora od iduće sezone, javlja 24 sata.

Umjesto njih, u srijedu su imenovani Bruno Marić kao novi prvi čovjek Komisije nogometnih sudaca, Damir Batinić kao njegov zamjenik, a tu su i Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović-Šimunović mlađi i Šime Vukić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
4
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime