Nakon što je Damir Babić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita, odgovorio na dopis Damira Barbira, potredsjednika SDP-a Split i predsjesnika GK Trstenik, u kojem je prozvao nadležne zbog prometne situacije na križanju Velebitske ulice i Poljičke ceste, stigao je novi odgovor Damira Barbira, kojeg prenosimo u cijelosti:

“Zahvalio bih se gradskoj upravi što je ovaj put konačno odlučila odgovoriti na pitanje koje sam već više puta postavio pisanim putem.

S obzirom na to da ‘već 8 godina gradska uprava apelira da preuzmu jurisdikciju nad semaforskim upravljanjem od Hrvatskih cesta’, nije mi jasno kako onda niste mogli jednim klikom miša na link ‘proslijedi’ moj mail poslati na Hrvatske ceste kako bi ih upoznali s navedenom problematikom?

Nakon toga ste trebali meni kao volonteru (za razliku od vas koji ste na plaći) u Gradskom kotaru Trstenik odgovoriti: hvala što brinete za sigurnost naših sugrađana, proslijedili smo nadležnim tijelima i sigurni smo da ćemo to riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ali, nažalost živimo u ‘gradu’ birokracije i dobrih plaća neodgovornih za ovo pitanje pa očito nije ni bitno hoće li tu itko stradati, jedino je bitno da ‘mi nismo odgovorni’.

Naravno, to nije u opisu vašeg radnog mjesta i ničim ne utječe na vašu plaću.

Meni jedino preostaje sastaviti mail kao predsjednik gradskog kotara Trstenik (koji ni po čemu nije odgovoran za križanje koje spada pod Hrvatske ceste) i poslati ga nadležnima sa zahtjevom za hitno rješavanje u svrhu zaštite svih građana grada Splita, za koje u Gradu Splitu nisu odgovorni.”

POVEZANI SADRŽAJI

“Riješite to, sve je kod vas”

Maja Krčum, predsjednica Savjeta za promet i održivi razvoj SDP-a Split, je također poslala priopćenje, u kojem je navela sljedeće:

– U gradu Splitu, točnije u Gradskom vijeću sjede ljudi kao što je gospodin Petar Škorić, koji mogu svojim autoritetom, ako ne moze gradonačelnik, pomoći u rješavanju problematike. Grad je ionako na donjoj granici održivosti i to posebno u jeku turističke sezone pa pokušajte, za dobrobit građanki i građana Splita, kao i svih onih koji dolaze u Split riješiti prometnu problematiku, ali sinergijski – gradski, županijski i državno …. kako hoćete, jer sve je kod vas, napisala je Krčum.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime