Nogomet se polako oporavlja od udara koronavirusa, nogometaši se vraćaju treninzima, poznati su i termini nastavka nacionalnih prvenstava, i dok će se HNL najvjerovatnije nastaviti 6. lipnja neki će Dalmatinci koji igraju diljem Europe u dresovima svojih klubova na teren i ranije.

Nikola Žižić, 32-godišnji Solinjanin koji je u svojoj karijeri nosio dres Lučkoga u doba dok je taj klub trenirao Željko Kopić, slovenske Krke i Istre, podsjetimo bio je na pragu prelaska u Hajduk, nakon što je taj transfer propao sa klupe bijelih otišao je Igor Tudor trenutno je član Grčkog prvoligaša Larisse.

– Situacija je slična onoj u Hrvatskoj, imamo nešto više zaraženih i umrlih, no i ovdje je sve stalo. Zadnju smo utakmicu odigrali 01.03, jučer smo konačno krenuli sa treninzima, radi se u grupama do maksimalno osam igrača. Prvenstvo bi se trebalo nastaviti prvi vikend u šestom mjesecu, bez publike i naravno sve ovisi kakva će biti situacija sa koronom tada, ako se ne nastavi do 15.06 tada će biti prekinuto. Prije dva dana su otvorili manje dućane, sljedeći tjedan će veće, kafiće neće prije kraja lipnja. – rekao nam je Nikola Žižić.

Koronavirus zaustavio je nogomet i u Portugalu gdje svoj nogometni kruh zarađuje još jedan bivši bijeli Josip Vuković, ovaj 28- godišnji zadnji vezni član je prvoligaša Maritima.

– Ja sam u Splitu od sredine drugog mjeseca, vratio sam se doma na rehabilitaciju od ozljede koju sam imao i onda se dogodila korona, ostao sam u Splitu i čekam povratak u Portugal, trebali bi uskoro riješiti moj povratak. Treniram svakodnevno po njihovom programu, održavam kondiciju i očekujem povratak u klub, prvenstvo će se nastaviti 30. svibnja, naravno bez publike, no što je tu je, najbitnije da se vratimo svojim svakodnevnim obavezama u klubu, – istaknuo je Josip Vuković.

U Mađarskom Honvedu je bivši hajdukovac Tonći Kukoč, ovaj lijevi branič već je dvije sezone u Mađarskoj odakle je stigao iz Zrinjskoga, a koronavirus i u toj zemlji napravio „lockdown“. Tonći je od samog početka pandemije koronavirusa preko društvenih mreža širio pozitivne vibracije, posebnu je podršku iskazao liječnicima i svojim prijateljima u Italiji, u kojoj je proveo tri godine svoje karijere.

– Sve je stalo kao i kod nas zbog korone, no mi smo se vratili treninzima prije nekih tri tjedna, radili smo u skupinama do osam igrača, prije dva dana smo imali prvi zajednički trening i jedva smo dočekali to. Prvenstvo bi se trebalo nastaviti 23. svibnja ako sve bude u redu sa virusom. Ljudi su se oporavili od početnog šoka, oprezni su, nose se maske po ulici, ali ne baš svi, tako da mislim da se život polako vraća u kakvu takvu normalu, – rekao je Tonći Kukoč.

View this post on Instagram

ΑΕΛ 2019-2020 🔴⚪️

A post shared by Nikola Zizic 🎭⚽️ (@nikolazizic16) on

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime