Turnir u balotama ‘Sućidar open 2020‘, u trojkama, upravo je ušao u svoju završnicu. Okončano je prvo kolo, sada je ostalo 16 ekipa koje će odigrati svoje susrete u iduća dva tjedna (možda i koji dan duže, ovisi o vremenu), a u utorak navečer izvučeni su parovi koji će se ogledati na otvorenom boćalištu u Krležinoj ulici.

Podsjetimo, prvi ovoljetni turnir u balotama na Sućidru, u dvojkama, okončan je 29. a. osvojila ga je ekipa osvojila je ekipa ‘Tuša’, koja je u tri kruga  bila uspješnija od ekipe ‘Mrše’.

Kažimo i da na ovome turniru sudjeluje dio balotaša, koji su igrali na turniru u dvojkama.

– Sućidar Open 2020, okončao  je 1. kolo, sada je za završnicu ostalo 16 ekipa. Vidjeli ste, igra se turnir u trojkama (3+1), a zbog korona krize pridržavamo se protuepidemijskih mjera. Gledatelji su udaljeni pod dva i pol metra jedan od drugoga. Zahvaljajući tome, dosad nismo imali zaraženih Covidom – 19, te se nadamo da će tako i ostati – kaže nam Martin Plazibat, glavni organizator turnira.Istaknimo i da na turniru mahom sudjeluju umirovljeni branitelji, sigurno osamdeset posto igrača, dok su ostatak mladi igrači.

– Ovdje je na boćarskom turniru bio angažiran veliki broj branitelja, jer mi smo gradski kotar s najvećim brojem razvojačenih hrvatskih branitelja. Oni su mahom otišli u mirovinu, ali vape za angažmanom na ovakvim objektima s ovakvim i sličnim sadržajima – kazao nam je Miljenko Modrić Miki, predsjednik Gradskog kotara Sućidar. Inače, turnir se, kao što znamo igra u organizaciji GK Sućidar, u kojem je dopredsjednik Martin Plazibat, inače glavni operativac ovog sportskog događanja.

– Kotizacija za ovaj turnir bila 300 kuna po ekipi. Sav novac ide u nagradni fond, pedeset posto ide prvoplasiranoj ekipi, 30 posto drugoj plasiranoj, a 20 posto trećeplasiranima – kaže nam Plazibat, te dodaje kako nakon turnira u trojkama, ide turnir u pojedincima.

–  Poslije ovoga ide turnir u pojedincima, za koji vjerujem da će niti gotov do Božića, tako da ćemo ovu godinu završiti sa sva tri turnira ‘Sućidar opena 2020’, koji se igra i u organizaciji Grada Splita, koji je odobrio ovo sportsko događanje. Istaknimo i da  je boćalište i okolicu s predivnim muralima oslikala Torcida.

Zahvalni smo im na tome, jer su zaista sve uljepšali. Također, želimo istaknuti kako turnir ne igraju nisu samo ljudi sa Sućidra, nego ima i balotaša s Brda, Visoke, kao i s Otoka kod Sinja, te iz Omiša (ekipa Vegas) – kaže nam Plazibat.

U nastavku donosimo popis izvučenih susreta drugog kola, koje do finala igra 16 ekipa.

Vlastelica – Hrvace

Rako – Plaza

Petason – Vegas

Zdene – Zlatarna Reić

Romana – Zagora

Antimon – Tuš

Joina – Jaga

Takom – Martin.

Kažimo i da nastavak turnira u četvrtak, s početkom u  17,30 otvaraju ekipe Takom – Martin, a za potonju igra upravo Martin Plazibat.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime