Ante Pranić najavio “rat” plagijatorima: Uskoro će kupci jasno moći razlikovati vrgoračku jagodu od “lažnjaka”

"Doći će vrijeme kada će trgovački lanci dolaziti do naših poljoprivrednika, a ne mi do njih!" - tvrdi Pranić

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić najavio je okrupnjivanje uzgajivača jagoda iz vrgoračkog kraja u cilju bolje konkurentnosti i prepoznatljivost na tržištu.


– Polako kreću vrgoračke jagode. Još berba nije u punom kapacitetu. Možemo očekivati za par dana ovisno o vremenu. Početkom godine formirana je nova udruga “Vrgoračke jagode”. Broji preko 100 OPG-va, a zajedno raspolažu s oko milijunsadnica, tj. 500 tona jagode. Jedino zajedničkim djelovanjem možemo biti konkurentni i prepoznati na tržištu.

Plodna polja naše kraja, brojni izvori vode i mediteranska klima omogućavaju sadržajnu i raznoliki poljoprivrednu ponudu koju možemo ponudi tržištu Hrvatske i EU – ističe Pranić.

Najavio je da će Grad Vrgorac uskoro predstaviti projekt jedinstvene vlastite oznake kvalitete poljoprivrednih proizvoda s područja Grada Vrgorca. U suradnji s poljoprivrednim udrugama sve će biti spremno za sljedeću sezonu.

– Želimo ujednačiti kvalitetu, donijeti jasne interne pravilnike poštujući agronomsku struku i procese proizvodnje, pravno zaštiti korištenje imena našeg kraja u prodajnom ciklusu i jasno definirati jedinstvene marketinške oznake za sve naše poljoprivredne proizvode.

Tada će kupci jasno moći razlikovati što je npr. vrgoračka jagoda, a što jagoda koja se predstavlja kao da je iz područja Vrgorca, a nije.

Doći će vrijeme kada će trgovački lanci dolaziti do naših poljoprivrednika, a ne mi do njih! – zaključuje vrgorački gradonačelnik.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime