Anđelo Šetka doveo malene Vukovarce na more: “Da nismo organizirali prijevoz, išao bih autom po njih”

Mali Vukovarci u Splitu će ostati šest dana, ali Šetka ne želi da na tome ostane.

Što je i najavio, zlatni hrvatski vaterpolist Anđelo Šetka (31) je i ostvario. Splićanin je u Vukovaru bio u veljači s reprezentacijom nakon čega je došao na ideju.


-To mi je bio prvi put u Vukovaru i cijela priča tog grada me dirnula. Do tada sam sve vidio samo na televiziji, a vozač autobusa nam je, dok smo se vozili, pričao koja je ovo ulica, koja je ono zgrada. Građani su mi u razgovoru rekli da im nedostaje smijeha. Pa sam nakon Svjetskog prvenstva odlučio pomoći-, rekao je Šetka,javlja Index hr.

Prvo je mislio doći na dva, tri dana u grad i trenirati s vukovarskim vaterpolistima.

-Mislio sam da bi klincima značilo igrati sa svjetskim prvakom. No onda sam se dosjetio da bih ih mogao odvesti na more-, rekao je Šetka koji je cijeli godišnji odmor posvetio organizaciji.

-Sve smo sredili za tri tjedna. Pomogli su mi i drugi ljudi i drago mi je da će klinci doći sada kad je na moru najljepše. Da nismo uspjeli organizirati prijevoz, otišao bih autom po dvoje djece i odveo ih u Split. Pa sljedeće godine drugu dvojicu dok se svi ne izredaju. To mi ne bi bilo teško-, rekao je splitski “anđeo”.

Mali Vukovarci u Splitu će ostati šest dana, ali Šetka ne želi da na tome ostane.


-Neka ovo bude tradicija, ali ne jednosmjerna. Bilo bi mi drago da splitski vaterpolisti odu u Vukovar da se i oni upoznaju s poviješću tog grada-, rekao je Anđelo, piše Index hr.

Podsjetimo, Šetka je i u prijemu u Banovini izrazio želju da Grad Split učini sve kako bi ugostio djecu iz Vukovara.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0