Alma savjetuje: U što se odjenuti za đir po Rivi? Koji kaputi dodaju kile, a moderni su ove sezone!

Evo kako odabrati pravi model jakne/kaputića u skladu s trendom ali i građom tijela!



Da je sve normalno, ovih bismo dana pričali o šljokicama, lameu, plišu koji u međusobnom spoju čine neodoljive kombinacije za neki od partyja za kojeg je došla pozivnica. Kako trenutno partyja nema, a u novo modno desetljeće ćemo ući bez glamura, ovih dana sve više pričamo o jaknama i kaputima.

Odjeći koja nas grije kad pod izgovorom ‘želim biti živa’ izađemo u šetnju s onima koje volimo praveći se da je sve OK.

Drage moje, evo kako odabrati pravi model jakne/kaputića u skladu s trendom ali i građom tijela!

Evo što je hit:

  • Parka– jakna kojoj je mama jakna, a tata kardigan! Izrazito je ugodna za nošenje i ovisno o tome kako je dizajnirana, lako uklopiva u različite modne stilove! U zimskoj varijanti parka je kompaktna jakna s toplim punjenjem koja se blago sužava u struku naglašavajući građu tijela. Imate li naglašenu stražnjicu i bedra odaberite model koji je naprijed kraći, a otraga dulji. Širinu ramena i manja prsa odlično će ublažiti kapuljača na ovakvom modelu jakne.
  • Kratka jaknica kvadratne forme u hladnijem dijelu godine je ili s toplim punjenjem ili s krznom. U istoj su kategoriji dakle dvije potpuno različita stila jakne. Prva (u narodu zvana puhana jakna) je više sportska jakna koja se kombinira uz tajice i tunike, nosi preko trenirke ili traperica i sportskih majica. O tome koliko su dominantni puhani dijelovi će i ovisiti kako vam ova jakna stoji. Ovo je pravilo- što su uži i manji dijelovi između proštepanih djelova na površini jakne to će jakna bolje prekriti obline.Drugim riječima, imate li široka ramena i jaka prsa jakna neka ima sitni štep. Drugi model je jakna s krznom koja je zapravo trendi odgovor na krznene kapute. Ovakve jakne kombinirajte uz pletivo, lijepe suknje i hlače, dominantne cipele/gležnjače! Ovaj model jakne stoji svima osim ženama naglašenog gornjeg i donjeg trbuha (jabučice), pa umjesto na kroj pazite na nijansu smeđe koju ćete nosit. Što je svjetlija boja puti neka bude i više pastelna nijansa smeđe.
  • Kaputi koji su ove sezone doživjeli svoju modnu renesansu. Zapravo samo se o njima priča i oni dominiraju gradskim ulicama i društvenim mrežama. Što je na neki način i razumljivo. Kad je o kaputima riječ nositi će se teddy bundice – što je ekološki nastavak priče o ženama koje obožavaju bunde.Ove su zime duže i više predimenzionirane kako bi ispod njih stali svi slojevi tople odjeće.  Ovaj model kaputa stoji visokim ženama, s manje oblina. Ogrtač na preklop, je puno bolje rješenje za sve one koje imaju obline jer to magično vezanje remena u struku optički čini čuda za liniju tijela.
Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime