ALMA savjetuje: Kako odabrati hulahupke koje sužavaju noge?

Kad navući na noge mat, a kad sjajne, kad nositi točkice, a kad pruge, kako zapravo navući hulahupke i što kaže bonton? E ovo je sve tema Alminih današnjih savjeta!



Retro trendovi u fokus su nam stavili puno (ne)običnih odjevnih predmeta i detalja koje smo dugo doživljavali kao svoju bazu odijevanja, ne pridajući im neku važnost. Jedan od takvih su hulahupke, bez kojih jednostavno ne možemo u hladnijem dijelu godine. Ma, zapravo sve su tanje, pa ih često navlačimo i kad je toplo sa željom da noge izgledaju što bolje. Kad zahladi one postaju mat, sjajne, posute točkicama, različitim uzorcima koji, ovisno o tome na kakvim su nogama mogu stvoriti odličan ili potpuno pogrešan efekt.

Kad navući na noge mat, a kad sjajne, kad nositi točkice, a kad pruge, kako zapravo navući hulahupke i što kaže bonton? E ovo je sve tema mojih današnjih savjeta!

Evo što morate znati:

 • Znate li što znače DENI? To je oznaka za debljinu/gustoću čarapa. Najtanje hulahupke mogu biti 8 dena, a najdeblje i do 800.
 • Govorimo li o baznim hulahupkama, govorimo o takozvanoj boji kože. Ova se boja čarapa pojavljuje u najmanje 7 nijansi pa pazite prilikom odabira. Naučite razliku između bež, boje pudera, tamnog pudera, tropic (ta je ujedno i najprirodnija jer asocira na osunčane noge tijekom ljeta).
 • Mat ili sjajne? Na svim čarapama nalazi se oznaka jesu li hulahupke sjajne ili mat. Sjajne nosite uz svilene haljina, a mat uz traper, tvid…
 • Veličina hulahupki je jako važna kako biste im produljili rok trajanja. Što to znači? Ukoliko su prave veličine, hulahupke neće stradati na nožnim prstima, na gaćicama…
 • Sprijateljite se sa svojim hulahupkama! Posebno treba li mala podrška za sužavanje bedara i bokova, oblikovanje stražnjice. Na tržištu je sve više hulahupki koje imaju steznik.

A sada princip po kojem se kombiniraju hulahupke i ostale odjevne kombinacije!

 • Nosite li više ravne cipele nosite ih u kombinaciji s prozirnim čarapama. Sjajne čarape ne funkcioniraju najbolje sa ravnim cipelama.
 • Sjajne čarape se više vezuju za lijepo i toplije vrijeme. No, nosite li ih tijekom zime, uskladite ih s gornjim dijelovima. Isto tako, nosite li ovaj tip hulahupki ispod hlača znajte da vam se tkanina hlača neće zalijepiti za nogu.
 • Imate li jače listove i uske nožne članke pazite da između hulahupki i cipela bude barem nekoliko nijansi razlike u boji. Tako će noga vizualno izgledati uže.
 • Nosite li puno crne odjeće? Ne moraju u ovoj ne boji biti i hulahupke, zar ne? Isprobajte neke druge tamnije nijanse poput sive, smeđe, pa čak i tamno ljubičaste. Samo mali detalj kao što su hulahupke dati će cijelom outfitu modni pečat.

Koji uzorak nositi?



Hulahupke s uzorcima hit su ove zime i one predstavljaju pravi modni detalj. Posebno ako radite od kuće, a onda poslijepodne s prijama izađete na svjež zrak. Što se vidi- dobar kaput i noge, odnosno dobre hulahupke! Kako vam uzorak ne bi dodao nepotrebni volumen pazite na slijedeće:

 • Što su noge tanje to neka su uzorci krupniji. Velike točke, animal print, uske vodoravne pruge su samo neki prijedlozi uzorka koji dodaje volumen! Suprotno tome-jači listovi i široka koljena super izgledaju u hulahupkama koje imaju sitniji uzorak poput točkica, kvadratića…
 • Pazite na to da ujednačite stil hulahupki sa stilom kojeg nosite. Evo vam i primjera na osnovu kojeg ćete znati što mislim- pamučna haljina ne kombinira se s mrežastim hulahupkama, klasični poslovni kostim s velikim izražajnim točkama…
 • Kad nositi cvjetni print? Kad to podržava stil kojeg nosite, ali i vaša građa. Što su noge tanje to neka budu dominantniji cvjetni uzorci. Suprotno tome, jake noge nisu najbolja podloga za ovaj print.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime