Alkar Jure Domazet Lošo pobjednik 302. Bare

Domazet Lošo je nakon tri trke i pripetavanja sakupio ukupno 9 punata

Nadmetanjem za Baru danas su u Sinju počela 302. alkarska nadmetanja. Pobjednik Bare je alkar Jure Domazet Lošo koji je nakon tri trke i pripetavanja sakupio ukupno 9 punata, piše Ferata.


Nakon tri trke Jure Domazet Lošo i Dušan Ivandić imali su po osam punata, a alkarski vojvoda Ante Vučić zapovjedio je da se dvojica alkara pripetavaju do kraja. Prvi je krenuo Jure Domazet Lošo i pogodio u jedan, čime je došao do 9 punata. Nakon njega Dušan Ivandić je pogodio u ništa, čime je ostao na osam punata, pa je tako Jure Domazet Lošo postao pobjednik 302. Bare.

Alkar Jure Domazet Lošo rođen je 1987. godine u Sinju. Po naobrazbi je komercijalist, a zaposlen je u MUP-u. Kao alkar u pratnji barjaka debitirao je na 292. Sinjskoj alci, kada se od alkarske povorke oprostio njegov otac Petar, dugogodišnji alkarski momak s upečatljivim brkovima. Oženjen je Anđelom s kojom je dojahao na vjenčanje. Jaše na vlastitom konju Amun, piše Ferata.

Pobjedniku Bare Juri Domazetu Loši alkarski vojvoda mr. Ante Vučić na koplje je privezao 2 metra zelenog sukna koje simbolizira pravo alkara na košnju u sinjskom polju na nekadašnjoj livadi zvana alkarica. Pobjedniku je pripala i brončana plaketa Alke, te 20 tisuća kuna kojim će ga darovati Viteško alkarsko društvo. Brončana plaketa alke pripala je i njegovom alkarskom momku Ivanu Domazetu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0