ALARMANTNO U SUSJEDSTVU Uvodi se policijski sat, zabranjena su okupljanja

Veliki porast novih COVID-19 slučajeva u susjednoj zemlji

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke donesena je odluka o dvotjednom ograničenju kretanja u vremenu od 20:30 do 5 sati.


Kako prenosi hercegovina.info, odluka je potaknuta eksponencijalnim porastom i rekordnim brojem novooboljelih u jednom danu od izbijanja pandemije koronavirusa.

– Stožer je obaviješten o 125 novooboljelih osoba u posljednja 24 sata i ukupno 435 aktivno oboljelih osoba od koronavirusa što predstavlja eksponencijalni rast koji ugrožava zdravlje stanovnika i zdravstvene kapacitete – rekao je predstavnik Stožera civilne zaštite na sjednici.

Stožer je usvojio Zapovijed o ograničenju kretanja u vremenu od 20:30 do 5 sati, čija primjena počinje sutra, 18. ožujka, i na snazi ostaje do 31. ožujka. Zabranjena su okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima i više od 40 osoba na otvorenom prostoru, kao i publika na sportskim natjecanjima. Podsjećamo, nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno.

– Cilj donošenja mjera je zaustaviti nagli porast oboljelih osoba i sačuvati zdravlje stanovnika i zdravstvene kapacitete, a efekti ovih mjera i eventualno produženje će biti razmatrani u narednom razdoblju – stoji u priopćenju Stožera Civilne zaštite ŽZH.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime