Aktivistica Pinija Poljaković: “Postoje samo dva virusa na svijetu – virus sreće i virus nesreće”

[POGLEDAJTE VIDEO] Duboka je to poruka kojom je jedan kenijski taksist Piniji objasnio filozofiju životaPeta gošća podcasta U Zoni bila je Pinija Poljaković, svestrana žena koja je u prvih tridesetak godina svog života dala doprinos mnogim splitskim udrugama i aktivističkim pričama, a svoj život obogatila je i brojnim putovanjima. Video razgovora objavljen na YouTube kanalu podcasta U Zoni već ima više od pet stotina pregleda.

– Postoje samo dva virusa na svijetu – virus sreće i virus nesreće – duboka je poruka kojom je jedan kenijski taksist Piniji objasnio filozofiju života.

U iznimno sadržajnih 45 minuta razgovora s Tomislavom Primorcem pričala je kako joj je boravak u Keniji promijenio pogled na svakodnevne brige. Razgovarali su o aktivizmu u studentskim danima te studiranju u Češkoj gdje ju je cimerica Indijka potaknula na promišljanja o dogovorenom braku. Prisjetila se i svojih volonterskih iskustava te kako je jedna “obična” želja njene vršnjakinje prije gotovo dvadeset godina pokrenula Ples s anđelima.

Objasnila je kako je besplatno živjela i putovala uređujući kuće, a pričala je i o drugim mogućnostima besplatnih putovanja i neformalnih edukacija. Tomislav nije propustio priliku ni pitati koja priča stoji iza Pinijinog neobičnog imena.Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime