RNK Split je u petak navečer u svome Parku mladeži izgubio od Osijeka i tako se, nakon 7 punih godina, oprostio od prvoligaškog statusa. Trener Crvenih, Bruno Akrapović, razumljivo je bio emotivan nakon poraza njegovih igrača i ispadanju u drugu ligu, no nerazumljiva je bila optužba upućena službenom spikeru!

– Volim direktne riječi. Bili smo bolji protivnik i čestitam protivniku na pobjedi. Bili smo bolji dok nije retardirani debil objavio rezultat u Vinkovcima, da je Cibalia izjednačila. Tada je palo u vodu sve što sam radio na motivaciji igrača.

Akrapovića su zatim upozorili da proziva čovjeka koji stoji pred njima. On je tada ispalio:

– A vi ste taj debil? Ja ostajem pri tome, a mogu tvrdnje i dodatno pojasniti…

Trener nije poštedio niti vlastite igrače:

– Ostavljali su ljudi jedni druge na cjedilu, pritom mislim na pet – šest igrača, ali neću govoriti o imenima. Nisam ih otjerao jer nada umire zadnja, nadao sam se da će mi ti igrači pomoći, pa ih nisam udaljavao iz momčadi.

A onda je “počastio” upravu kluba:

– Očekivao sam input, prije svega financijski i od strane predsjedništva, zamislite da 17 mjeseci neki igrači nisu primili plaće.

Akrapović je “presicu” završio riječima da više neće biti trener RNK Splita i da se raduje nadolazećim danima koje će provesti s obitelji.