Strašna scena odigrala se 15. studenog u Pučišćima. Nakon što se smirila južina, nekoliko je iglana ušlo u Pučiški porat. Prema riječima čitatelja Morskog.hr, čim su ih lokalci zamijetili, usljedila je hajka.

– Jednog su ubili podvodnom puškom i to je ovaj primjerak sa fotografije koji ima 20-ak kg, dok je druga ekipa još jednog pogodila ostima iz broda, ali riba im je slomila osti i pobjegla. Bavim se podvodnim ribolovom godinama, dakle sportski sam ribolovac s renomeom više od 10 godina i ovo što se događa je strašno – priča Tomo Findrik, jedan od administratora inicijative pretočene u Facebook grupu “Zaustavimo devastaciju Jadrana”.

Na krilima mogućnosti ili “ako može ministar, a zašto ne bi običan puk”, moglo bi glasiti suludo opravdanje krivolovaca, tek 20-ak kilometara udaljenih od rodnog mjesta ministra Lovre Kuščevića o čijem su držanju nedozvoljene ribe u rukama već pisali mediji.

Povezani sadržaj

Zastrašujuća je činjenica tko su akteri ovakvih priča. Zapravo više ne znate što je gore; da su to ljudi koji žive uz more i ne obaziru se previše na zakone i propise, očuvanje morskih resursa ili pak nedostatak / nezainteresiranost onih koji bi ih zbog toga trebali dobro opaliti po džepu – pita se Findrik.– Za lov na iglana postoje samo posebne dozvole koje se izdaju za big game. Lov ostima ili puškama je strogo zabranjen, a ovo je krivolov i treba ga tako kategorizirati – zaključuje.

Ono što trebate uraditi pri slučajnom ulovu nedorasle ribe je – pustiti je u more. Ribu koju ne smijete loviti – pustite da i dalje živi u moru!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime