Proteklog vikenda (21. do 23. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 501 vozilo i vozača, a poduzeli su 177 represivnih mjera.

Tako je alkotestirano 89 vozača, od kojih je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola,  4 vozila bila su bez tehničkog pregleda i registracije, 3 vozila bez osiguranja, 4 vozača prije stjecanja prava na upravljanje.

55 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 3 vozača su nepropisno pretjecala,  2 vozača su prošla kroz crveno svjetlo, 11 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, 8 vozača je koristilo mobitel, a 19 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 17 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba
lakše ozlijeđeno.

Sa subote na nedjelju, odmah iza ponoći, u 00,05 sati, prilikom kontrole prometa u Gračacu je zaustavljen 47-godišnji vozač kako upravlja Škodom (GS), pod utjecajem alkohola od 3,38 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu oko 01,40 sati na DC-106 u Pagu, zatečen je 46-godišnji vozač, koji je upravljao teretnim vozilom (GS), pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak u 22,40 sati u Mandrama na Pagu, zatečen je 25-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije koji je upravljao osobnim vozilom Fordom (MK), prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa, te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz
Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime