Oko 12:15 sati vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na području Sapine Doce. Na intervenciju su izašli DVD Rogoznica, Primošten, Brodarica-Krapanj, Grebaštica i DIP Šibenik.

Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH koji se u tom trenutku nalazio na protupožarnom izviđanju uključio se u akciju gašenja.

Požar je lokaliziran oko 15:10 sati, a opožareno je oko 3.5 ha površine.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 14. rujna 2020. godine zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 47 požara (21 u Šibensko-kninskoj, 19 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 270 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7700 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedeno je i 30 protupožarnih izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 13 puta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime