Stabilno vrijeme koje nas prati veći dio ove veljače bliži se kraju. Iako će se u utorak zadržati suho, osobito u drugom dijelu dana kada se očekuje postupno naoblačenje. Ujutro će zapuhati slabo jugo koje će danju sve više slabiti, a popodne na moru može imati jake do vrlo jake udare. Od jutra će biti toplije od prosjeka, a danju većinom od 12 do 17°C.

Vrlo promjenjivo će biti tijekom srijede. Bit će umjereno do znatno oblačno uz kraća sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše, osobito u drugom dijelu dana. Jugo će puhati još ujutro, navečer će okretati na umjeren do pojačan vjetar zapadnih smjerova. Navečer će kiša prijeći snijeg u najvišim planinama. I dalje toplo, navečer će početi pad temperature zraka.

Prvih sati četvrtka još će biti oblačno uz kišu, u planinama snijeg, a u Zagori uz kišu i snijeg. Danju uglavnom suho i djelomično sunčano. Prolazno će zapuhati bura s vrlo jakim udarima, danju će brzo oslabiti i do večeri okrenuti na slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u Zagori do 0 do 3°C, uz obalu i na otocima od 4 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 14°C.

Petak će biti promjenjiv, povremeno uz kišu, a u višim planinama i snijeg. Ujutro umjereno jugo, navečer umjerena bura. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 14°C.

U subotu ujutro suho i djelomično sunčano, prema večeri postupno naoblačenje. Ujutro tiho ili slaba bura, danju će ojačati jugo. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

U nedjelju oblačnije, ali i toplije, povremenu uz slabu kišu. Puhat će umjereno do pojačano jugo.

Još promjenjivije vrijeme moglo bi nastupiti u nadolazećem tjednu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime