700 KUNA MJESEČNO Grad Sinj potpisao ugovore o stipendiranju studenata

Studenti koji danas nisu stigli potpisati Ugovor o stipendiranju, to mogu obaviti svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave


U sinjskoj Gradskoj vijećnici danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa studentima – stipendistima Grada Sinja u akademskoj godini 2019./2020., koji će tijekom 10 mjeseci primati po 700 kuna mjesečno.


Na ovogodišnji Natječaj Grada Sinja za dodjelu stipendija prijavio se ukupno 401 student, od toga 83 studenta prve godine i 318 studenata ostalih godina studija. Odlukom Komisije za provedbu postupaka dodjele stipendija, pravo na stipendiju ostvarilo je ukupno 360 studenata. No budući da su pojedini studenti prihvatili državnu stipendiju i odustali od gradske, smanjit će se broj ovogodišnjih korisnika stipendije Grada Sinja.

Ugovori su jutros najprije potpisani sa studentima 1. godine studija, a potom i sa studentima od 2. do 6. godine studija. Uz gradonačelnicu Kristinu Križanac potpisivanju su nazočili djelatnici Gradske uprave Željko Sesardić, Stipe Samardžić i Goran Perić.

Obraćajući se okupljenim studentima, gradonačelnica Kristina Križanac govorila je o važnosti obrazovanja, istaknuvši kako smo zahvaljujući obrazovanju u mogućnosti razumjeti stvari koje nas okružuju, objasniti različite pojave, iskazati svoje interese i pokazati svoje mogućnosti.

– Obrazovanje nam nudi ne samo znanje iz različitih područja i nauka, nego i priliku da steknemo iskustvo u onome što nas zanima i da se na taj način izgradimo kao osoba. Osim toga, obrazovanjem stječemo potrebne vještine kako bi mogli obavljati različite poslove, istraživati i činiti svijet boljim mjestom za život – kazala je gradonačelnica Križanac, prenosi ferata.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime