Bila je to mitska utakmica za sve one kojima je bijela boja u krvi, Hajduk je tek preselio sa Starog placa na Poljud, generacija Šurjaka, braće Vujović, Ivana Gudelja uz trenerski rukopis Tomislava Ivića dočekala je proljeće u Europi, najteži protivnik u to doba bio je HSV.

U prvoj utakmici u Njemačkoj bijeli su potpuno nadigrali HSV, posebno se ispromašivao Zlatko Vujović, no domaći su to kaznili i pogotkom Reimanna došli do vrijedne pobjede od 1:0.

Split je živio za tu uzvratnu utakmicu, u pravoj euforiji dočekali su Nijemce pred rekordnim brojem gledatelja, preko 52 tisuće ljudi natiskalo se na Poljud, stadion se ljuljao, decibeli su divljali.

U tragičara utakmice pretvorio se današnji voditelj akademije Luka Kaliterna splitskog kluba Boro Primorac, najprije je svojom pogreškom omogućio Hrubeschu da zabije za 0:1, uspio je izjednačiti Zlatko Vujović, da bi Primorac promašio jedanesterac dvije minute nakon. Iako je Primorac predao loptu Gudelju, Tomislav Ivić je sa klupe naredio da baš on izvede taj udarac.

Hieronymus je rastužio Poljud pogotkom za 1:2, no drugo poluvrijeme Hajduk je krenuo uraganski nošen fanatičnom podrškom s tribina, Đorđević je izjednačio za 2:2 da bi Primorac ipak uspio postići pogodak u 86. Minuti za 3:2. Posljednih nekoliko minuta bijeli su pokušali sve da dođu do tog jednog pogotka koji bi im otvorio vrata polufinala – no nisu uspjeli.

Hajduk je nastupio u sastavu:

Pudar, Primorac, Krstičević, Čop (Šalov), Zo. Vujević, Rožić, Zl. Vujović, Mužinić, Gudelj (Maričić), Đorđević, Šurjak. Trener je bio Tomislav Ivić.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime