28.kolovoza počinje Turnir na male branke Cageball penal, prijave u tijeku

Turnir će trajati od 28.08.-03.09. 2017, dakle 6-7 dana u nizu ovisno o broju ekipa. Igrati će se paralelno na dva terena

Voditelj Cageballa Penal Kažo Cvitković je odlučio oplemeniti svoj ulog, prostor i terene na način da organizira 1. TURNIR NA MALE BRANKE CAGEBALL PENAL.


Skladno tome, za pomoć u organizaciji je zamolio profesora TZK Nebojšu Omašića Baru koji dugi niz godina uspješno organizira više sportskih manifestacija u Kaštelima s naglaskom na Tradicionalni turnir na male branke Kaštel Lukšić koji je svojevrsno „Prvenstvo svita na male branke“.

Svojim iskustvom, resursima i poznanstvima Bare očekuje 80-ak ekipa koje bi turnir Cageballa Penal već u samom startu podigle na toliku razinu da bi ga mogli nazvat „Prvenstvo Europe na male branke“.
Turnir će trajati od 28.08.-03.09. 2017, dakle 6-7 dana u nizu ovisno o broju ekipa. Igrati će se paralelno na dva terena na kojima će suditi iskusni, renomirani, licencirani i već pomalo legendarni suci Denis Ninčević Nina i Ante Klepić. Igra se 3 na 3 sa 3 moguće rezerve (dakle, do 6 prijavljenih igrača), sa Select loptama, po kup-sustavu u terminima od 19.00-22.30 h.

Igračima su na raspolaganju moderno opremljene svlačionice s tuševima, roštilj i Šport Caffe u kojem će moći utažiti žeđ nakon ili možda prije utakmice, a naravno i proslaviti pobjedu.
Na oba terena uz suce će biti i zapisničari s digitalnim semaforima koji će igračima, sucima i publici olakšati praćenje tijeka utakmice. Sa službenom najavom objavljen je i Pravilnik igre kojeg će igrači i voditelji moći proučiti da bi izbjegli eventaulnu konfuziju.

Turnir će biti kvalitetno popraćen u eteru od strane naših medijskih promotora i to:
Radio Split, Dalmatinski portal, Dalmacija danas, Dalmacija News, Portal Grada Kaštela,
Kastela.com, te na našem facebooku.
Osigurane su i novčane nagrade sa peharima i medaljama, te statuama za najbolje pojednice
i to:
1. Mjesto: 3.000,00 kn + pehar i medalje
2. Mjesto: 1.500,00 kn + plus pehar i medalje
3. Mjesto: 500,00 kn + pehar i medalje
Najbolji igrač: 200,00 kn + statua
Najbolji strijelac: 200,00 kn + statua

Prijave su počele i traju do 25.08.2017. (petak) do 20.00 h kada će se u Šport Caffeu izvršiti javno izvlačenje parova. Mogu se obaviti svakodnevno i to:
-osobno u Šport Caffeu na poljudskim bazenima (Mediteranskih igara 21, Split)
-na brojeve mobitela: 091/9138-159 (Bare)
098/398-633 (Kažo)
-mailom na: bareiplacenici@gmail.com, adela.cvitkovic@gmail.com
-preko facebooka na: -Tradicionalni turnir na male branke
-Cageball Penal


PRAVILNIK:

 1. Ekipa NE može sudjelovati ako nije izvršila uplatu kod organizatora.
 2. Igra se 3 na 3 u polju, sa još 3 zamjene, dakle maksimalno 6 igrača na utakmici.
 3. Igra se 2 X 15 minuta, sa prekidima samo nakon postignutog pogotka ili sudačkog prekida.
 4. Igra se Kup-sustav, a parovi se dobijaju izvlačenjem nakon svakog kola, bez nositelja.
 5. Konačni spisak igrača se predaje uoči 4-finalne utakmice.
 6. Igrači moraju nastupiti u istovjetnim bojama dresa-majice, gdje dominira jedna boja, a prednost se daje prvoizvučenoj ekipi, ali samo pod uvjetom da su jednobojno odjeveni. Dakle, prvoizvučena ekipa-domaćin nosi navlake ako nije jednoobrazno odjevena, a gost jest.
 7. Bez obzira na zapisnik, smatra se da je igrač nastupio samo ako je u toku utakmice (ev. zagrijavanje se ne računa) fizički ušao na teren i tada nema pravo nastupa za drugu ekipu.
 8. Ekipa ima pravo na 1 time-out po poluvremenu i to isključivo kad je lopta u njenom posjedu.
 9. Ekipa ima pravo na neograničen broj „letećih izmjena“ također samo kad je lopta u njenom posjedu, pri čemu mora paziti da ne bude 4 igrača u terenu. Ako se to dogodi, igrač koji je ušao kao četvrti dobija žuti karton. S obzirom da u kavezu nema prekida pri korektnim letećim izmjenama, aludira se na protivničku ekipu da to u duhu fair playa dozvoli i ne napada preostala 2 igrača u polju dok ne uđe treći tj zamjena.
 10. Nakon postignutog gola, igra se nastavlja isključivo na znak suca sa centra.
 11. Ako ekipa ispadne u pretkolu, igrači imaju pravo nastupiti u nastavku natjecanja, ali pod uvjetom da su svi u različitim ekipama. Ako se takvi igrači u nastavku natjecanja ponovo susretnu s ekipom koja ih je izbacila u pretkolu, tada NE smiju nastupiti!
 12. Nakon eventualnog penala, bez obzira na ishod penala (gol, okvir ili šponda) zaustavlja se ev. pokušaj igre, te se lopta se vraća ekipi protiv koje je dosuđen penal, a igra počinje na sučev zvižduk iz svog kaznenog prostora.
 13. Direktni crveni karton je 2 minute s igračem manje, igrač mora napustiti teren i nema pravo nastupa na idućoj utakmici ukoliko je to bio grubi faul,ukoliko nije bio grubi faul igrač ima pravo nastupa u sljedećoj utakmici.  O „gruboći“ odlučuje sudac.  Ukoliko igrač dobije crveni karton nakon drugog žutog iskljucuje se na dvije minute,nema pravo vratiti se u utakmicu, ali ima pravo nastupa na sljedećoj utakmici.
 14. Ako ekipa čiji je igrač dobio crveni karton primi gol iz igre ili iz penala, ne treba čekati istek 2 minute, već zamjenski igrač (ako postoji) može ući odmah.
 15. Nakon 4 žuta kartona igrač pauzira utakmicu.
 16. Ako „zadnji“ igrač namjerno loptu upućenu na gol spriječi rukom i van kaznenog prostora, dosuđuje se penal i dobiva žuti karton.
 17. Ako zadnji igrač u golmanovom prostoru rukom nenamjerno obrani udarac protivničke ekipe koji je po procjeni suca išao van okvira, igra se bez sankcija nastavlja.
 18. Ako utakmica završi neriješeno, pristupa se izvođenju penala. Izvodi se po 3 penala (3 različita igrača) sa linije golmanovog prostora nasuprot. Ako tada ne bude pobjednika, ide po 1 „najbolji“ izvođač iz svake ekipe do konačne pobjede.
 19. SAMO nakon finalne utakmice u slučaju neriješenog rezultata igraju se 2 produžetka po 5 minuta, pa eventualno penali.
 20. Ako zadnji igrač tj. „golman“ protivnički udarac u golmanovom prostoru obrani u ležećem, sjedećem ili klečećem stavu (jedno ili oba koljena na tlu) dosuđuje se penal, pri čemu dio tijela koji je zaustavio loptu mora biti u golmanovom prostoru.
 21. Ako napadač u izglednoj prilici sa loptom u posjedu za postizanje gola bude fauliran u golmanovom prostoru od strane obrambenog igrača, bez obzira što golman možda bude na branci, dosuđuje se penal.
 22. U slučaju da dva ili više igrača imaju jednak broj postignutih golova, nagrada najboljeg strijelca pripada onome koji se plasirao u kasniju fazu natjecanja. Ako su oba igrača iz finala, najbolji strijelac je onaj koji je postigao više golova u finalu, ukoliko su i u tome izjednačeni, onda nagrada najboljeg strijelca pripada igraču iz pobjedničke ekipe, a dalje duel na penale po opisanim pravilima.
 23. Vrijeme na semaforu tijekom čitavog susreta zaustavlja se pri eventualnom izvođenju penala, sudačkog time-outa (npr. kad igrač treba zavezati špigetu), ako se lopta slučajno zaglavi u mreži ili u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 24. U slučaju nereda tj. problema na terenu ili u publici, sudac odnosno organizator može PREKINUTI utakmicu i donijeti odluku u skladu s člankom 3.2.2. iz pravilnika HNS-a.
 25. U slučaju verbalnog ili fizičkog delikta, za vrijeme ili poslije utakmice, disciplinska komisija je nadležna donijeti odluku o sankciji prema prekršitelju. Sankcija može biti gubitak utakmice rezultatom 0:3, zabrana nastupanja do kraja turnira tj. od 1 do 5 godina ili doživotna zabrana – ovisno o težini prekršaja.
 26. Ekipa ima pravo na pismenu žalbu u slučaju materijalne povrede pravila, koju će disciplinska komisija (sudac, organizator i voditelj) promotriti i po potrebi usvojiti ili odbiti.
 27. U slučaju nevremena utakmice se odgađaju za termine dogovorene s organizatorom natjecanja.
 28. Zadnji natjecateljski dan na oba terena odigrati će se četvrtfinale, polufinale, za 3.mjesto i finale zaredom i to po 2 X10 minuta.
 29. Pri izvlačenju 1/4 i 1/2 –finalnih parova, satnica odigravanja se prilagođava redoslijedu izvlačenja BEZ IZNIMKE , a određuje je organizator kao i dan odigravanja, pa MOLIMO sve ekipe i voditelje da to ispoštuju!!!
 30. Ekipa ima pravo promijeniti ime u toku turnira!
 31. Sve eventualno sumnjive situacije koje nisu opisane niti obuhvaćene ovim pravilnikom, rješava sudac u dogovoru s voditeljem i organizatorom natjecanja.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0