Obilježavanje 21. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška održat će se u petak, 3. svibnja 2019. na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Svečana komemoracija započet će okupljanjem visokih uzvanika kod glavnog ulaza na groblju Mirogoj u 8,45 sati te zajedničkom organiziranom hodnom kolonom do groba ratnog ministra Šuška.

Komemorativni program, polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu Gojka Šuška ratnog ministra obrane Republike Hrvatske započet će u 9,15 sati. Molitvu na grobu predvodit će don Marko Medo, generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH.

Sveta misa zadušnica koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH služit će se u 18,00 sati u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu, avenija Gojka Šuška 2.

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), koji je obnašao i dužnost ministra iseljeništva, bio je ratni ministar obrane od 1991. do svoje smrti.

Jedan je od najbližih suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je dao velik doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske i stvaranju neovisne države Hrvatske, piše MORH.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime