HDZ-ovi KANDIDATI ZA EU NA BRAČU Domagoj Maroević: Želimo izgraditi i lučice i ribarska iskrcajna mjesta

Nakon što su ministri Oleg Butković i Lovro Kušćević otvorili radove na izgradnji obilaznice naselja Ložišće, HDZ-ove kandidatkinje i kandidati za Europski parlament obišli su više mjesta na otoku Braču

Nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s ministrom uprave Lovrom Kušćevićem otvorio radove na izgradnji obilaznice naselja Ložišćam visoki dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice i kandidatkinje i kandidati za Europski parlament, obišli su u četvrtak više mjesta na otoku Braču.


O svemu smo porazgovarali s Nikolinom Brnjac, 8. na listi za EU parlament, inače državnom tajnicom u Ministarstvu mora.

– Mi smo dosad u Splitsko-dalmatinsku županiju investirali preko 800 milijuna kuna. Što se tiče luka, na Braču je sada uloženo preko 80 milijuna kuna. Evo, sada je i u Postirama u tijeku druga faza radova, što je neophodno za daljnji razvoja i za integraciju. Cilj nam je da europskim fondovima i dalje nastavimo spajati hrvatske otoke, mjesta i gradove na europske prometne tokove, te dalje na svjetske prometne tokove.

Vaša kolegica s velikim europarlamentarnim iskustvom Dubravka Šuica primijetila je da su od prvih osam mjesta na listi, pet žene. Kako to komentirate i koliko je to snaga vaše liste u odnosu na konkurente?

– Mislim da ovaj broj sam za sebe dovoljno pokazuje. Također, ne samo što imamo veliku zastupljenost žena, nego imamo listu koja je izuzetno bogata kandidatima što se tiče ekspertize i znanja, i iskustva.

Bitan sugovornik bio nam je i Domagoj Maroević, 10. na listi za EU parlament, splitski gradski vijećnik i šef županijske Lučke uprave.


Supetarska luka je simbol rada vaše institucije i uloženog novca u nešto što podiže infrastrukturnu kvalitetu života na otoku Braču?

– Ovaj primjer izgradnje luke u Supetru najbolji je primjer gdje dolazi do sinergije Lučke uprave i potreba lokalne samouprave. U Supetru smo dobili novih 30 nautičkih vezova, uredili smo 205 metara obale, ugradili preko 4.000 novih kvadrata, dobili jednu šetnicu, jednu novu kvalitetu za sve stanovnike Supetra i mislim da je to najbolji primjer.Ovdje smo pokazali kako Lučka uprava djeluje s jedinicama lokalne samouprave. Nije samo linijski obalni prijevoz u pitanju, nego uređujemo obale, dograđujemo, rekonstruiramo i podižemo kvalitetu života na otocima.

U programu HDZ-a za Europski parlament vodi se računa o ovakvim infrastrukturnim projektima?

– Inzistirat ćemo na tome da u slijedećih sedam godina, iz europskih fondova uz javni linijski prijevoz možemo financirati i izgradnju komunalnih lučica za domicilno stanovništvo, te ribarskih iskrcajnih mjesta. Jer, sve se više domicilnog stanovništva bavi ribarstvom.

VEZANI ČLANAK:

Ministar Butković otvorio radove na izgradnji obilaznice Ložišća na otoku Braču

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime